Bakken

Ik ben dol op bakken: brood, broodjes, muffins, taarten, koekjes, lasagne,hartige taart en pizza’s ik bakte alles zelf. 

Helaas kwam de klad erin toen zoon niet tegen gluten en lactose bleek te kunnen als gevolg van een parasiet. Ook gluten- en lactosevrij kun je lekker bakken, maar het is toch echt een stuk lastiger. En twee soorten baksels maken, dat deed ik niet. 

Inmiddels lijkt zoon alles (nou ja… bijna alles…) weer goed te verdragen en daarmee komt mijn zin in bakken terug. 

Dagelijks bak ik brood, lekker makkelijk in de broodbakmachine. Verder bak ik iedere week nog wel een keer bolletjes, koekjes of ander zoet gebak en andere zaken. 

De thermostaat van de oven doet het nog steeds niet. Het ding blijft zichzelf dus verwarmen als ik hem niet uitzet en ik heb geen idee hoe heet de oven is. In plaats daarvan bak ik op gevoel. Ik weet met al dat bakken inmiddels wanneer ik de oven ongeveer uit (en weer aan) moet zetten. Of iets gaar is meet ik af aan kleur en geur. Al met al komen sommige dingen beter uit de oven dan eerst – wat een wonder mag heten met die defecte thermostaat!

De wafels zijn trouwens gebakken in een wafelijzer.

Bak jij graag? En zo ja: wat bak je dan? (lekkere recepten zijn altijd welkom ;-))

Dit waren de baksels van deze week (brood even niet meegeteld):

Wafel
Prei taart met brooddeeg rand en bodem. Die bruine dingen zijn worstjes. Je kunt bij deze hartige pizza / taart het vlees ook weglaten of vervangen door vis (spekjes, gehakt, of wat dan ook).
Zachte bolletjes
...
Share
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =