Nesteldrang

Deze week maakten we letterlijk ruimte voor onze toekomstige dochter. We deden een grote kamerruil, poetsten alles schoon en hevelden kleding over naar andere kasten. Zoon mocht kiezen of hij in zijn kleine kamertje bleef of dat hij onze (grote) kamer wilde hebben. Sindsdien slaapt hij gelukkig in zijn nieuwe grote kamer. Het kleine kamertje wordt in naam het kamertje van onze dochter. In het echt zal ze waarschijnlijk de eerste periode bij ons op de kamer slapen – net als zoon destijds deed. Voor de zekerheid hebben we in onze nieuwe kamer ruimte gelaten voor twee matrassen erbij. Want ik zie zoon niet op zijn eigen kamer blijven als zuslief bij ons op de kamer ligt.

Wat een gedoe is zo’n kamerruil trouwens! Ik kwam erachter dat de bed-onderstellen aan de onder- en binnenzijde viezer waren dan ik dacht en natuurlijk werden ook de kasten gepoetst voordat de spullen verplaatst werden. Onder de bedbak van het logeerbed bleek een motten-kolonie zich genesteld te hebben in het katoenen kleed. Wat in ieder geval een snelle beslissing opleverde over dat kleed (weg!), maar ook extra gepoets en veel extra was. Daar lagen namelijk alle reserve dekens / dekbedden.

Ook waste ik de hoes van het logeerbed en werd alle kleding uitgezocht. Waar ik alles schoonmaak wat ik ook maar zie, zit de man in een reparatie en weggooi-modus. Hij ontkent echter dat hij last heeft van nesteldrang. ‘ Gewoon praktisch’ noemt hij het.

We doen ons best om niet te ver door te schieten. Gelukkig is daar ook zoon die de poets / opruim / en klusjesdrang wat afremt. ’s Morgens huppelt hij vrolijk door alle actie heen en ’s middags doen we iets leuks.

Geloof jij in ‘nesteldrang’?

 

 

...
Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − twee =