Recept fantastisch chocolademuffins

Deze chocolademuffins zijn zowel glutenvrij als lactosevrij. Maar weet je wat het meest fantastische ervan is? Ze zijn gruwelijk lekker!

Daar hoort overigens ook een nadeel bij: ik moet me echt inhouden om niet alle (voor zoon bedoelde) muffins op te eten…

Naast heel lekker (en gluten- en lactosevrij) zijn ze ook erg makkelijk te maken. Het is zo’n recept waarvan je denkt dat het te makkelijk is.
Zo van: gooi alles in een kom, mix het en giet het in de vormpjes, bakken en klaar!

Deze muffins zijn echt te lekker…

Mocht je een klein huishouden hebben of (net zoals ik) een huisgenoot die glutenvrij en / of lactosevrij eet. Vries de muffins dan in, zodat je ze tevoorschijn kunt toveren als je ze nodig hebt (dat vond ik zelf ooit een fantastische tip šŸ˜‰ meer slimme vriezertips vind je hier).

Dit recept is voor 12 muffins.

Ingrediƫnten chocolade muffins

160 gram gemalen amandelen (of gewoon amandelmeel)
200 gram suiker
40 gram cacao
5 eieren
een scheut kokosmelk (dus niet kokoswater, maar echt de romige kokosmelk die je in kleine pakjes of in blikjes koopt)
1 1/2 theelepel bakpoeder

Hoe maak je chocolademuffins?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de muffinpapiertjes in de bakvorm.
  • Maal zo nodig de amandelen fijn (een enkel grof stukje is zeker niet erg).
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom
  • Meng alles goed door elkaar met mixer of keukenmachine
  • Giet het geheel in de vormpjes
  • Bak de muffins 25 minuten (ongeveer) in de op 180 graden voorverwarmde oven.
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =