Recept stamppot boerenkool

Als jullie nou allemaal dit recept maken vandaag, dan eet je hetzelfde als wij 🙂 . Wij eten vanavond namelijk stamppot boerenkool volgens dit recept.  Alleen halen we tegenwoordig een zak boerenkool uit de vriezer in plaats dat we de boerenkool zelf wassen en snijden.

Boerenkool: zoiets, maar dan voorgesneden uit een zakje…

Die boerenkool uit de vriezer is zo’n tip die ik ooit op internet vond. Niks blancheren of ander gedoe. Gewoon hóp de zak boerenkool zoals je die van de supermarkt haalt zo in de vriezer leggen. Als je dan eens stamppot boerenkool wilt maken, dan haal je de zak uit de vriezer op het moment dat je gaat koken. Je behandelt de boerenkool dan verder als verse boerenkool. Ik vind het zelf ideaal: op die manier kun je extra boerenkool kopen als deze in de aanbieding is én je hebt altijd een zak op voorraad. Daarbij heb ik het idee dat hij uit de vriezer nog beter smaakt ook… Het is in ieder geval een feit, dat de vorst er in de vriezer flink overheen gaat 😉

Overigens bewaar ik deze zakken voor de zekerheid niet lang. Meestal verwerk ik ze binnen twee maanden in de stamppot.

Wat eet jij vanavond?

 

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =