Recept voor couscous

Het zal wel komen door de lente die in de lucht zit – of uit warsigheid van al die voorspelde regen – maar ik kreeg deze week een ontzettende trek in couscous.

Couscous is een fantastische basis voor een maaltijd: snel klaar en met een neutrale smaak. Je kunt er alles bij eten wat een beetje sauzig en mediterraans is. Ook kun je met couscous lekkere salades maken: koriander (of peterselie) erdoor, rozijntjes, komkommer, wat tomaat en wat yoghurt of citroensap met olijfolie.

Hierbij is het wel handig als je een mooie, droge couscous kunt maken. Mooi, droog én gaar. Ik heb meerdere recepten getest, maar dit recept voor couscous bevalt me toch het beste als basis. Overigens maak ik voor zoon dan altijd een glutenvrije variant van quinoa (die ik dan gewoon kook).

Mocht je recepten zoeken voor wat je bij de couscous kunt eten, kijk dan even bij:

Marokkaanse sinaasappel- en couscoussalade  
vegetarische groentensaus voor bij de couscous 
Marokkaanse ratatouille

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 8 =