Weekmenu in Thaise sferen

Wat is dit blog een vreselijk goede stok achter de deur om een weekmenu te maken. Ik heb nog aanzienlijk meer groenten in huis dan gepland, want het liep de afgelopen week helemaal mis met het weekmenu. De man maakte de pastasaus en gooide er maar de helft van de groenten in (en al het gehakt plus twee flessen tomatenpassata = gigantisch veel pastasaus met weinig verse groenten), we aten een dagje patat wat niet gepland was en we aten een maaltijd uit de vriezer. Daarbij kocht ik in een opwelling vier komkommers (niet op de foto).

Groenten voor het weekmenu

Mocht iemand zich de bietjes van twee weekmenu’s geleden nog herinneren, wel… we hebben ze nog steeds 🙂 .Gelukkig blijven groenten in onze koelkast onwaarschijnlijk lang vers (als in sla die een week na aankoop nog knapperig lekker vers is – mijn groentenlade lijkt soms wel voorzien van een tijdvertrager).

Verder beviel het Thais / Viëtnamees / Chinese etentje me zo goed dat ik bij het maken van het weekmenu helemaal in die sferen was. Ik heb me enigszins ingehouden, wat betekent dat we deze week slechts drie dagen iets eten uit die omgeving.

Maandag: Risotto met wortel en een Sucadelapje

Dinsdag: aardappeltjes uit de oven (deze komt wekelijks terug, wegens erg lekker én erg makkelijk te maken) met bietensalade waar ik tonijn doorheen doe.

Woensdag: Rijst met zoet-zuur gestoofde aubergines en chinese bieflapjes

Donderdag: Thaise roerbakgroenten met restjes van gisteren

Vrijdag: couscous met vegetarische groentensaus

Zaterdag: Stamppot peen met ui en worst óf pasta met saus uit de vriezer.

Zondag: Rijst met een rest pastasaus uit de vriezer, opgeleukt met kokosmelk, verse gember en verse koriander met Thaise komkommersalade

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 2 =