Weekmenu: vegetarische experimenten

Lekker eten is altijd al een hobby van me geweest. De vraag ‘wat is je favoriete gerecht?’ vind ik dan ook oprecht lastig om te beantwoorden. Want pannenkoeken zijn lekker (dun gebakken met voldoende eieren, volgens dit recept), maar je maakt mij ook enorm blij met een lekkere erwtensoep, cholent (een Jiddische bonen stoofschotel), cheesecake (zie ook dit heel snelle recept – makkelijk glutenvrij te maken door de bloem te vervangen door rijstmeel of zoiets) of ander goed stuk taart of een bord vlaamse patatten.

Met het drukkere gezinsleven en ’s middags warm eten kookte ik een poos op de automatische piloot. Jammer, want ik mag graag nieuwe dingen proberen. En met kinderen die bijna alles lusten is het een gemiste kans om mijn kookkunsten niet ten volle te benutten – toch?

En daarom zette ik deze week twee nieuwe vegetarische recepten op het menu: risotto met rode bieten en Sicilicaanse spinaziepasta met champignons uit De Dunne Vegetariër (een fantastisch kookboekje om vegetarisch mee te koken voor het gezin, van het type klein maar fijn).
Beide gerechten waren makkelijk te bereiden en een grote hit (of nou ja… dochter vond alleen de pasta van de Siciliaanse spinaziepasta lekker. De champignons en de spinazie schoof ze met een vies gezicht aan de kant).

Maar nu eerst het weekmenu (voordat de week al om is…)

Weekmenu:

Maandag: nasi met roerei
Dinsdag: bietenrisotto met geroosterde zonnebloempitten en kaas
Woensdag: Siciliaanse spinaziepasta met champignons (uit de Dunne Vegetariër)
Donderdag: wortelrisotto met gehakt in plaats van zalm (en tijm in plaats van dille).
Vrijdag: pasta met bolognesesaus
Zaterdag: uit eten
Zondag: pasta met bolognesesaus
Maandag: aardappel uit de oven met wortel en een ei.

Wat is jouw favoriete gerecht?

 

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =