Weekmenu vergeten groenten

In de winter gebeurt het vaker dat groenten eindeloos in mijn koelkast blijven rondhangen. Want hoewel ik het idee van knolselderij, bloemkool en bietjes me aanstaan, vind ik de realiteit altijd minder aantrekkelijk.

En dus is het tijd voor een weekmenu. Want als we wachten op de spontaniteit, dan eindigen al die groenten uiteindelijk in de kliko.

Dit is waar we mee werken mensen!

Voor wie zich afvraagt waarom er een aantal Griekse gerechten op het menu staan: bij twijfel ga ik voor Grieks. We houden hier in huis erg van de Griekse keuken. En misschien, héél misschien (keep on dreaming hahahahaha) krijg ik de bloemkool zo zonder al teveel protest (van de man!) op tafel.

Het weekmenu:

Maandag: Griekse bloemkool in dille-citroensaus met gehakt en gekookte aardappels of aardappels uit de oven.

Dinsdag: Griekse boontjes in tomatensaus met rijst.

woensdag: knolselderijsoep met mosterd + restjesdag!

Donderdag: pastasaus van prei,bleekselderij, wortel en tomatenpassata met gehakt.

Vrijdag: Oosterse zoete wortels (met sesamzaad en verse koriander), met rijst en tahoe.

Zaterdag: Bietensoep en nog eens pasta met de pastasaus van eergisteren 🙂

Zondag: Bietensoep en wortelrisotto met wijn

Maandag: bietensoep + restjesdag!

Welke groenten vind jij lastig om te gebruiken?

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =