Weekmenu

Aangezien ik probeer om minder geld uit te geven aan de boodschappen én om geen eten meer te verspillen maak ik weer regelmatig een weekmenu.

De man heeft de drukste periode van het jaar, dus gaan we voor maaltijden die makkelijk te maken én makkelijk op te warmen zijn. Ik weet in deze periode namelijk nooit vooraf hoe laat de man thuis zal komen en of hij al gegeten heeft. En dus kook ik wel ruim voldoende, maar reken ik niet op hem bij de maaltijd.

Dit is ons weekmenu voor deze week:

Maandag: wortelrisotto met spekjes (lekker, makkelijk, redelijk snel en weinig werk).

Dinsdag: boerenkool met worst (dochter krijgt een rest wortelrisotto)

Woensdag: rijst met Griekse of Indonesische boontjes (Sajoer Goelai of sambal goreng boontjes)

Donderdag: restjesdag met boerenkool, wortelrisotto en een deel van wat er van woensdag nog over is.

Vrijdag: pasta met prei, creme fraiche en spekjes.

Zaterdag: Indiase linzen-tomatensoep of misschien toch het recept voor wortelsoep met gember, kokosmelk en amandelen wat ik ergens heel verleidelijk voorbij zag komen… Erbij eten we een restje pasta Als dit te weinig is, dan eten we er tosti’s bij.  Deze liggen al kant en klaar in de vriezer. Ze hoeven alleen nog maar op het gril-apparaat te worden gelegd.

Zondag: pizza of pannenkoeken.

Maandag: Stamppot peen met ui.

Zoals je ziet eten we in het weekeinde makkelijk. Sinds de man veel meer werkt, kookt hij nauwelijks meer. Om niet in een kooksleur te raken vind ik het fijn om het mezelf makkelijk te maken in het weekeinde. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik plezier blijf houden in het koken. Daarbij geeft het ruimte voor uitstapjes en adhoc plannen.

Kook jij wel eens lui? En wat maak je dan?

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =