10.000 stappen

Sinds eind september houd ik mijn stappen bij via een stappenteller die op mijn iphone staat. Dat gaat via een app die standaard op het toestel zit onder de knop ‘gezondheid’. Als je hem aanzet, dan houd hij bij hoeveel stappen, kilometers en trappen je per dag loopt. Er zit nog meer onder die knop gezondheid, maar dat vond ik niet zo interessant. Ik ben namelijk best tevreden over mijn gezondheid, alleen wil ik wat aan mijn conditie doen, zonder dat ik vastzit aan een sportschool of iets dergelijks.

En dus check ik al bijna twee maanden dagelijks het aantal stappen wat ik loop. Eerlijk gezegd viel het me behoorlijk tegen hoeveel stappen ik op een doorsnee dag maakte. In het begin kostte het me de meeste dagen moeite om de 5.000 stappen te halen. En dat terwijl ik overdag best druk ben met twee jonge kinderen. Het blijkt echter dat ik vooral veel sta. Staan is echter geen lopen en dus besloot ik om te proberen om het aantal stappen geleidelijk aan op te bouwen richting de 10.000.

10.000 Stappen is namelijk het aantal wat volgens één of andere Japanse deskundige de minimale hoeveelheid beweging die iemand zou moeten hebben om fit te blijven. En dus werd dat mijn eindstreven. Nou werkt fanatisme niet zo goed bij mij, dus besloot ik om het aantal stappen geleidelijk aan op te voeren, door gewoontes te veranderen. Eerst legde ik de lat op 5.000 stappen. Daarna wilde ik minstens 7.000 stappen per dag lopen.

Om die 7.000 stappen te bereiken voerde ik een ochtendwandelingetje in. Twintig minuten lekker doorstappen in de vroege ochtend bracht het gemiddelde inderdaad op de 7.000 stappen. Inmiddels heb ik mijn lat verhoogd naar de 8.000 stappen. Soms lukt dat als vanzelf, soms moet (mag?) ik van mezelf ’s avonds nog even op de cross-trainer om het aantal nog wat op te krikken.

Vandaag haalde ik opeens vrij makkelijk de 10.000 stappen op een gewone doordeweekse schooldag met slecht weer.

Je leest het, ik ben inmiddels aardig fanatiek. Zo fanatiek zelfs dat ik een fitbit wil kopen via Marktplaats. Dan hoef ik namelijk niet meer heel de tijd met die telefoon rond te lopen – wat ook weer fijn is.

 

Wat doe jij om fit te blijven?

 

 

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.