Beco draagzak voor peuters en kleuters

Omdat dochter net drie zou zijn als ze bij ons kwam onderzocht ik de opties om haar te kunnen dragen. De buggy- optie sloeg ik direct maar over. Ik heb mijn kinderen graag dichtbij als ze moe of verdrietig zijn. Dat past bij mij en onze kinderen doen het er goed op. Zoon (bijna 7 en ruim 25 kilo) draag ik soms ook nog even. Fijn dichtbij, onze hoofden dicht bij elkaar praat het beter en het geeft rust en verbinding. Vooral als hij uit school komt is dat een fijne manier om direct even contact te maken. Ik til hem dan op en draag hem een klein eindje in mijn armen. 

Toen we zoon kregen (hij was toen bijna vier) had ik geen draagzak. Ik wist niet dat die dingen er ook waren voor peuters en kleuters en toen ik daarachter kwam was hij echt al te groot om er nog mee te beginnen. Voor de komst van dochter schafte ik echter wel een draagzak aan: de Beco Toddler. Deze draagzak is getest om kinderen te dragen tot 27 kilo. Dit betekent dat zoon er nog net in kan(hoewel ik hem ook dan niet lang kan dragen) en dat we met dochter nog wel even vooruit kunnen. Zowel bij mij (maatje 36) als bij de man (veel groter en forser dan ik) zit de draagzak comfortabel.

Omdat ook onze dochter pas enkele jaren na haar geboorte bij ons kwam ben ik in het begin voorzichtig met dragen in de draagzak. Het is namelijk wel direct erg dichtbij en aan ons vast (letterlijk). We begonnen hier dus pas mee toen ze al een klein beetje aan ons gewend was en we merkten dat ze het fijn vond dat we haar optilden. Pas daarna starten we met het opbouwen van het gebruik van de draagzak. Onze opbouw was simpel: eerst gewoon thuis aandoen en een beetje mee rondlopen. Wilde dochter na 1 minuut dragen weer weg, dan was het goed.  En zo oefenden we er een beetje mee, tot ze er best een poosje in wilde zitten. 

In het begin zat er daardoor meer tijd in het om en afdoen van de draagzak, dan in het dragen zelf 🙂 Inmiddels kunnen we haar echter best een poosje dragen. Vooral in een drukke omgeving is het fijn. Zowel de man als ik dragen dochter voorop met het gezicht naar ons toe, waardoor ze dicht bij ons is. Het draagt voor ons ook fijn, waardoor we haar een poos kunnen dragen. Bijkomend voordeel is dat we onze handen vrij hebben. 

Hier in Hongarije noemen oudere mensen kleine meisjes soms liefkozend draka. Is ons meisje echt moe, dan wordt ze ook een klein draakje – dus het koosnaampje klopt zelfs in onze taal. Ook op dat soort momenten is de draagzak handig. We merken dat ze op dat soort momenten in de draagzak (draakzak haha) fijn tot rust komt. Soms kletst ze dan toch nog honderduit en soms hangt ze gewoon fijn tegen ons aan. In ieder geval werkt het goed tegen de drakerige buien. Die vervliegen als sneeuw voor de zon. 

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.