Bestellingen en aardappels

In het kader van de orde in huis was het vanavond tijd voor de bestellingen. Ik bekeek mijn lijstje en vond het heel wat. Die kinderen groeien dan ook constant uit dingen en ook andere dingen raken in wisselende volgorde steeds op.

Ik bestelde printerpapier, printercardridges, heel veel sokken en onderbroeken, meel, bakkerszout, de wekelijkse boodschappen en nog wat dingen.

Het was een hele waslijst en als het goed is, dan is alles deze week nog binnen.

Niet gepland, maar wel leuk is dat we overdag een gigantische berg aardappels verzamelden. Net zoals ieder jaar gingen we die rapen nadat er geoogst was.

Na het oogsten blijven er namelijk altijd aardappels liggen op het veld. Die achtergebleven aardappels worden hier dan geraapt door mensen uit de buurt (en nee: dat is niet illegaal of asociaal,dat is hier gewoon het gebruik).

Buurvrouw had al her en der aardappels geraapt en ze ter keuring aan haar negentigjarige pa gegeven, die er van alles van vond. Uiteindelijk werd er een veld goedgekeurd, waar buuf ons weer voor tipte.

We raapten 4 shoppers helemaal vol. Heerlijk in de stilte van het land. Dochter zat midden in de klei en was verdiept in aarde en aardappels. Zoon raapte fanatiek mee en kletste er gezellig op los. 

En zo heb je in één klap:

  • een gratis, middagvullende kinderactiviteit, die nog redelijk educatief is ook (we lazen er het fantastische boekje ‘Tuinpatat’ bij – toevallig de dag ervoor).  

  • Heel veel lekkere gratis aardappels 
  • Een berg beweging 

De kinderen waren ondertussen beretrots op de maaltijd met door henzelf gevonden krieltjes.  

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.