Boodschappen doen in Corona – tijd

Voordat het hele gedoe met de Corona hier losbrak had ik al een extra voorraad eten in huis gehaald (naast de voorraad die we altijd al hebben). Toch wilde ik eind vorige week nog wat dingen bestellen, omdat in mijn eerste prioriteitenlijstje sommige dingen wel op mijn boodschappenlijstje stonden en anderen niet.

Wij denken hier namelijk nogal aan eten. En dus was het toiletpapier bijna op (ja echt…), was er bijna geen tandpasta meer in huis en leek het me ook wel handig om wat zeep, paracetamol en nog wat extra eten in huis te hebben.

Ik belde de Appie zowaar over de wc-rollen (wanneer kan ik het beste bestellen om kans te maken op…) en zij adviseerde mij om gelijk te bestellen voor de volgende dag. Ze zou dan wat voor me apart leggen.

Bij het uitpakken van de (voor de deur neergezette) dozen bleek dat het online bestellen van boodschappen op dit moment een soort van gokspelletje is. Niet geleverd: meel, tomatenpassata, de keukenrol (zouden mensen dat op voorraad hebben als toiletpapier of zo?), kauwgom (?) en het flesje anti-bacteriele zeep. WC-papier, glutenvrije havermout en (glutenvrije en niet glutenvrije) pasta kwamen in zeer bescheiden hoeveelheid aan (lees: 1 of 2 pakken). De chips en rijst die ik altijd bestel waren kennelijk ook op en daarvan zet er dus een ander merk / andere hoeveelheid in de doos.

Tot mijn verbazing kwam de Paracetamol, houdbare melk en de blokken zeep gewoon binnen zoals ik ze besteld had. Maar misschien was Nederland zijn handen niet meer met een blok zeep…

Naar wat ik lees zijn de gevolgen van de problemen in het distributiecentrum tot woensdag zichtbaar in de winkels van AH.

Foute hamster of niet, ik ben eerlijk gezegd wel heel blij dat ik voor de hamster-manie al gehamsterd heb…

Hoe gaat het boodschappen doen jou af?

...
Share
10 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.