Boodschappen week 7: vlees en wintertips

Deze week was nogal rommelig met zoon thuis en allerlei afspraken en dingen die geregeld moesten worden. Het huishoudbudget was daardoor geen top-prioriteit. Op zich zat ik op schema met krap 59 euro aan boodschappen, toen de man langs de supermarkt reed en een berg biologisch vlees insloeg met 35 % korting.

Aangezien de voorraad vlees in de vriezer bijna op was, kwam de voorraad precies op tijd – alleen ben ik hopeloos over mijn budget heen.

Qua uitjes en kadootjes gaven we bijna niets uit. De man ging zwemmen met dochter en gebruikte daarvoor een eerder gekochte strippenkaart van het zwembad. Eten en drinken nam hij mee. Vandaag gingen we met de kinderen naar een mooie buitenspeeltuin in de buurt. Die kost 2 euro per kind en dat hebben we er graag voor over.

Verder geeft het mooie weer fijne mogelijkheden om buiten te zijn. We fietsten, wandelden en deden een speeltuintjes ronde. Het was zowaar aangenaam om tussendoortjes buiten op te eten. Heel fijn om eindelijk weer eens hele middagen buiten te kunnen zijn zonder kunstgrepen en zonder uitzicht op een donker wolkendek.

Als we in de winter buiten een tussendoortje eten, dan neem ik een zitje mee met een aluminium toplaag. Met warme billen zit je namelijk een stuk fijner. Je hebt speciale dekjes voor wandelaars (die heb ik ook), maar meestal neem ik zo’n ding mee die je bij het kamperen onder je matras kunt leggen om de warmte te weerkaatsen. Deze is namelijk groot genoeg om met zijn allen op te zitten.

Op koude dagen leng ik de appelsap van de kinderen aan met kokend water. (1/3 appelsap, de rest kokend water). Tegen de tijd dat we wat gaan eten / drinken is het drinken afgekoeld naar lekker warm. Dat drinkt bij koud winterweer fijner weg dan koude appelsap en de kinderen vinden het lekkerder dan thee. Overigens leng ik de appelsap altijd aan, maar dan meestal met gewoon koud water.

De boodschappen voor deze week waren:

12 bananen
1 kilo appels (buitenbeentjes)
zak spinazie
3 stuks prei
bak champignons
kilo winterpeen
pakje zuurkool (aanbieding)
kuipje creme fraiche
kuipje boter
2 kuipjes smeerkaas
4 2-literpakken melk
3 ons biologisch gehakt

8 flessen tomatensap (aanbieding)
pak thee
pot appelmoes
6 pakken tomaten passata
schenkstroop
pak bloem
pak zelfrijzend bakmeel
3 pakken havermout
pak appelsap
groot pak rozijnen
2 repen chocolade met hazelnoten
3 rollen rijstwafels
zak chips
pak luierbroekjes
3 pakken toiletpapier (aanbieding)

Totaal inclusief koopzegels en bezorgen: 60,21

Vleesaankopen van de man: 22,79
Bezoekje aan speeltuin (eigen eten en drinken mee): 4 euro entrée.

Totaal: 87 – 5,49 reserve = 81,51

In de min: 16,51

Wat doe jij graag op zo’n mooie winterdag?

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.