Bruiner dan ik

Mam, zegt zoon, vriendinnetje is bruiner dan ik. Dat klopt zeg ik. Zoon zijn vriendinnetje komt namelijk uit Eritrea. En hoewel zoon altijd een licht tintje heeft, haalt hij het niet bij haar kleurtje – hoe lang hij ook in de zon blijft. Overigens vind ik het erg grappig, dat zoon erĀ pas anderhalf jaar na de start van hun vriendschap achter komt dat ze bruin is :-).

Hoe denk je dat dat komt? Pols ik nieuwsgierig. Omdat ze heel lang in de zon heeft gezeten zegt zoon prompt. Ik leg uit dat je geboren wordt met de kleur van je huid. Sommige kinderen zijn spierwit en die worden ook nauwelijks bruin in de zon. Sommige kinderen hebben een heel licht tintje (zoals zoon) en andere kinderen zijn heel bruin. Als je in de zon zit wordt je wel iets bruiner, maar niet opeens heel erg bruin.

Zoon neemt het voor kennisgeving aan. En eigenlijk is het ook geen heel spannende informatie. Zij is donkerbruin, hij is lichtbruin, ik ben wit en Tijger is oranje met zwarte strepen. En zo heeft iedereen zijn eigen kleur.

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.