Budget kadotip: vul eens een pot!

Dit weekeinde vierden twee schoonzussen en mijn schoonvader hun verjaardag. Omdat het met alle aanhang en kinderen een beetje te druk werd om het bij mijn bejaarde schoonvader thuis te vieren, hielden ze de verjaardagen op een pannenkoekenboot.

Muffin in a jar / muffin in een pot

Omdat iedereen zijn eigen eten zou betalen zat ik een beetje met de kadootjes. Om naast de kosten voor het eten (en het rijden…) nou nog eens drie keer tien – vijftien euro uit te geven aan kadootjes vond ik iets teveel van het goede. Rotzooi wilde ik niet geven en niets geven is zo… tja… niksig. Zeker aangezien mijn schoonfamilie altijd kadootjes geeft (met verjaardagen, met kerst, met pasen, gewoon… altijd als ze er een reden voor kunnen bedenken).  En eigenlijk vind ik dat een hele lieve gewoonte. Niets geven was dus geen optie.

Dus vulde ik voor de schoonzussen twee potten met zelfgemaakte muffin-mix (gluten- en lactosevrij ook nog eens ;-)). Het vullen is een vak apart merkte ik gelijk (dit was zo’n eerste keer…), maar volgens mij heb ik de wat rommelige laagverdeling alleszins goed gemaakt met de mooie versiering van de potten. Schoonpapa krijgt een flesje port met daaraan een leuk, geplastificeerd fotootje van zijn kleinzoon.

Vijf keer voordeel!

Ik was best trots op het resultaat. Die potten houden we erin! Het is vijfdubbel voordeel:

  • De glazen potten die we anders wegmikken worden nu nog een keertje hergebruikt (niet de belangrijkste reden hoor, maar wel fijn).
  • Je hebt een leuk en betaalbaar kadootje
  • Het voegt geen rommel toe aan het huishouden van de ontvanger (behalve als het een heel slordige bakker is dan…)
  • Het is nog leuk om te maken ook.
  • Ik hoefde er niet voor naar de winkel. Nou was ik wel een poosje zoet met het vullen en versieren van de potten, maar er is een verschil tussen gehaast webwinkels (of echte winkels) nalopen op zoek naar iets leuks (wat er dan nooit is) of relaxt potten vullen en versieren, met een kind wat naast je gezellig mee knutselt.

Zelf een pot vullen met mijn fantastische muffin mix?

Voor als je zelf aan de slag wilt: ik gebruikte het recept van mijn fantastische glutenvrij en lactosevrije chocolademuffins om de potten mee te vullen. De hoeveelheden kloppen precies, alleen gebruik je alleen de droge ingrediënten. Hiermee vul je de potten laag voor laag. Het bakpoeder mengde ik door het amandelmeel heen, de eieren en (eventueel) de kokosmelk mag men zelf toevoegen als de muffins gemaakt worden.

Wat geef jij het liefst als budget-kadootje?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.