Corona: achter de feiten aan

Geen werk door Corona

Ik wilde een stukje schrijven over de mislukte emdr-behandeling van zoon en wat ik inmiddels weet. Toen wilde ik schrijven over de Corona en het werk van de man wat een week voor zijn drukste periode werd afgezegd. Alles werd afgeblazen. Geen werk / inkomsten tot september – het gaf / geeft hier best wat onrust.

Vervolgens vond hij van de ene op de andere dag toch nog een week werk en wilde ik daar wat over schrijven.

Toen zette Corona verder door. En ik blijf achter de feiten aanlopen, dus schrijf ik gewoon maar over het nu.

School en Corona

Dochter was door omstandigheden deze week thuis en ik heb besloten dat ze hier blijft. De scholen gaan over een poosje toch wel dicht en om dochter nou eerst daar Corona op te laten pikken (of af te laten geven?). Daar pas ik voor. Het virus is niet meer te keren (er wordt niet eens meer getest!) en het is duidelijk dat we op Italiaanse toestanden afstevenen. Iedereen nu vrolijk naar school en dan zegt Rutte dinsdag dat iedereen toch thuis moet blijven.

Hamsteren

Maandag had ik al aardig gehamsterd. Vanmorgen bracht de AH nog eens vier dozen eten. Waarna ik naar de groentenwinkel en aardappelboer toog voor de laatste aanvullingen. We hebben inmiddels voor 1 1/2 – 2 maanden aan eten in huis. Alleen nog een paar dozen eieren (eierboer) en een paar zakken appels en dan hoeven we voorlopig echt nergens meer heen. De man zet vanmiddag een extra koelkast in de garage (die is toch niet meer nodig in de werkplaats…)

En nee: ik ben niet bang dat de supermarkten straks niets meer hebben. Ik ben wel bang dat het virus zich straks zo wijd en zijd verspreid heeft en het gevaarlijk wordt om boodschappen te doen. Niet omdat het virus an sich niet te overleven is, maar omdat mensen met complicaties dood gaan als ze ziekenhuizen geen medische zorg meer kunnen leveren (omdat ze overvol zijn).

Wat me trouwens verbaasde: bij de groentenwinkel was het best rustig. Bij de supermarkt daarentegen was het zo druk dat ik er niet naar binnen durfde. Je zou er Corona oplopen met al die drukte. De melk moet dan maar op rantsoen en het WC papier… tja. Laten we zeggen dat ik de drukte daaromheen niet zo goed snap zolang er water is.

Nou ja… we zien het wel weer.

Wat zijn jouw maatregelen tegen Corona?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.