Daar ben ik weer
|Het waren hier drukke en pittige weken met een kind wat thuis was (en goed opknapte!), een pittig gesprek met school, telefoontjes naar her en der over passend onderwijs en het af en toe thuis mogen houden van zoon (wat nog loopt en een moeizaam lopend en vermoeiend proces is), zoon die weer startte op school en dochter die haar eerste verjaardag bij ons vierde (hiep hiep hoera!!!). We vierden feest, schaatsten, gooiden sneeuwballen en ik lag van al het gedoe rondom zoon nog maar eens een paar nachten wakker.
Wat niet helpt, maar ja…. daar luistert een hoofd niet altijd naar.
Oh ja: tussen alle bedrijven door starten we ook maar weer eens met een glutenvrij dieet voor zoon. Waarmee zijn sluipenderwijs toegenomen buikpijn als sneeuw voor de zon verdween.
Kortom: het was druk, maar ik ben er weer.
Zoon meldde ik vanmorgen nog maar eens ziek (””””zomaar”””” thuishouden mag namelijk niet), omdat het arme kind zich helemaal niet goed voelde. Na een hele week keihard zijn best doen op school was het kind doodop. En dus hielden we een lanterfant ochtend en een gezamenlijk uurtje siësta na het middageten. Waarna onze gup om 7 uur ’s avonds in slaap viel tijdens het voorlezen.
Misschien zit het ook wel een beetje in de lucht hoor: we waren vandaag allemaal moe. Niet gek ook met die rare omschakeling van -5 met sneeuw en schaatsen naar + 10 en een lentebriesje in één week!
Binnenkort een paar lekkere glutenvrije recepten voor taart (allemaal super makkelijk en niet bijzonder duur) en m’n plannetje om betaalbare glutenvrije maaltijden op tafel te zetten.
Aardappelen groente (onbewerkt) vlees met peper en zout is altijd glutenvrij. Maar inderdaad, je moet even wennen aan het glutenvrije koken. Hoe minder je met pakjes en zakjes kookt, hoe makkelijker het is 🙂
Wil je producten controleren dan is livaad.nl een handige site.Je kan op product zoeken, op merk en op winkel. Voor cake en taartdeeg verving ik het meel door rijstmeel (ipv die dure glutenvrije melen) Quiches maak ik zonder bodem, zonder meel dus, gewoon groenten en vlees,en dan een mix van eieren,kaas en room erdoor en dat in de oven. Nog een tip, omdat jullie havermouteters zijn, havermout kan je ook glutenvrij kopen, ik meen dat het merk Provena heet.
Fijn dat je er weer bent! En hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van jullie dochter!
Fijn je weer te lezen. Wat een gedoe met die school joh. Klinkt als die van ons in Nederland. Het idee dat een kind overprikkeld wordt van vijf dagen van half 9 tot half 4 tussen 26 kleuters gerund door een overwerkte juf is gewoon… on-be-grij-pe-lijk. Thuishouden? Neen, er moeten Doelen behaald, Werkjes gedaan en Lijstjes afgevinkt. Cito’s gemaakt. Zucht.