De Action, of hoe mijn weekbudget vervloog

Deze week toog ik met dochter naar de Action. We hadden printerpapier nodig en ik wilde gelijk kijken of ik stiekum Barbies in kon slaan voor Sinterklaas. Dat laatste plannetje werkte niet zoals ik bedacht had. Dochter had de Barbies al in de gaten voordat ik er een blik op geworpen had en van ongemerkt meenemen was geen sprake. Ze wist een doos te pakken te krijgen en was er helemaal verguld mee.

En dus besloot ik ter plekke om beide kinderen maar vervroegd die Barbie te schenken. Het grote voordeel hiervan was, dat dochter niets zag van de andere spullen die in mijn karretje verdwenen. Daarbij was de huidige Barbie van dochter ook echt wel aan vervanging toe. Het arme popje is al tijden arm- en beenloos en ze is nooit goed opgeknapt van haar laatste kwallenbad…

Barbie in het kwallenbad

Ik kocht voor sinterklaas:

  • Kleine verrassingen voor in de schoen: van die zoete muizen en kikkers in gekleurd aluminiumfolie (geen groter kado hier dan snoepgoed in de schoen, wat voor het ontbijt opgegeten mag worden…) en wat stickers.
  • Viltstiften voor dochter en gekleurde pennen voor zoon.
  • Een kleurboek voor dochter en schriftjes voor zoon.
  • Playdough voor dochter en modelleerklei voor zoon.
  • Inpakpapier

Voor zoon had ik al een horloge liggen. Volgens mij ben ik hiermee voor de kinderen voor een groot deel klaar voor Sinterklaas – inclusief inpakpapier en suiker-kikkers.

Dan mag er voor dochter nog wel een ‘my little pony’- iets bij en misschien voor hen samen een nieuwe barbie auto (of – koets, – paard – al naar gelang wat ik op marktplaats vind) Die barbieauto hebben we namelijk wel, maar daar is / wordt zo veel mee gespeeld dat hij steeds verder instort. Het ding hangt onderhand van de secondenlijm aan elkaar…

Voor de man en mijzelf koop ik nog wat nuttige dingen als daar rond die tijd behoefte aan is (zoals een nieuwe oogcreme ;-)). Net zoals ik dat voor de kinderen altijd bij de sinterklaaskadootjes doe. Verder wil ik voor de kinderen nog een leuk boek kopen.

Naast de sinterklaaskadootjes kocht ik nog twee andere kadootjes: een extra barbie voor het vriendinnetje van zoon en playdough als adhoc kado. Ook werd het printerpapier gekocht, samen met een multomap en nog wat andere nuttige zaken als pedaalemmerzakjes en zo.

Alles bij elkaar gaf ik 48 euro uit. Eerlijk gezegd schrok ik daar best even van. Al die kleine bedragen tikken aan. En dus laat ik de boodschappen voor deze week even zitten. We hebben eigenlijk toch nog ruim voldoende van alles. Ik haal alleen melk en de rest komt volgende week dan wel weer. Op die manier blijf ik ruim onder de 60 euro met mijn ‘boodschappen’ en kadootjes.

Ben jij al bezig met Sinterklaas (of kerst?)

Foto: eigen foto
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.