De boodschappen: een nieuw budget

Na mijn zuinige uitdaging van vorige week had ik mijn budget voor de boodschappen voor deze week op 70 euro gezet.

Dat is goed gelukt. Ik gaf 68,08 euro uit bij de Appie. Volgende week wil ik dan proberen om niet meer dan 30 euro uit te geven, zodat we uiteindelijk op een gemiddelde van 50 euro per week uitkomen – bulkaankopen kattenvoer, koffie en bloem en dergelijke niet meegerekend. Die 30 euro ga ik overigens niet strikt aanhouden als er goede aanbiedingen zijn.

Deze week kocht ik maar liefst 3 biologische rookworsten in de aanbieding en verder een berg groenten (voor 2 weken… ik overschat altijd wat we nodig hebben), wat fruit, melk, rijst, passata en wat al niet. En ik besloot om de goedkoopste pure chocolade en lasagnebladen te testen. Het scheelt teveel.

De chocolade is inmiddels goed bevonden. De reep van 0,49 cent (voor 100 gram) smaakt verrassend goed en scheelt de helft in geld. De reep is niet alleen goed genoeg om mee te bakken, maar ook om zo te eten (helaas… zou ik bijna zeggen). De lasagnebladen moet ik nog testen. Ik hoop dat ze lekker zijn. Want 1,29 of 0,50 voor precies evenveel gewicht aan lasagnebladen is wel een groot verschil…

De rookworsten gaan in de stamppot boerenkool (ook al uit de aanbieding ;-)) en in de erwtensoep. Er liggen hier namelijk al heel lang 3 pakjes spliterwten in de kast… Dat mag wel eens op en we zijn hier allemaal dol op soep. De tweede zak boerenkool gooi ik overigens zo in de vriezer. Een tip die ik ergens las en waar ik al een poosje plezier van heb.

Het weekmenu was / is:

  1. Maandag: sambal goreng boontjes met rijst en pindasaus
  2. Dinsdag: nasi met de rest van de rijst, een restje sambal goreng boontjes en pindasaus
  3. Woensdag: aardappels uit de oven met tzatziki en vissticks
  4. Donderdag: pasta met broccoli en bechamel-kaassaus met spekjes (mensen dit is zó lekker! Bak spekjes, kook broccoli beetgaar. Maak dan een bechamelsaus waar je wat bouillonpoeder en geraspte kaas doorheen roert. Opleuken met peper en thijm. Dan spekjes, broccoli en bechamelsaus door elkaar gooien en door of over de pasta doen.)
  5. Vrijdag: Stamppot boerenkool met worst – en dochter een restje pasta
  6. Zaterdag: zelfgemaakte erwtensoep en stamppot
  7. Zondag: Indiase linzen-tomatensoep (te simpel voor woorden en vreselijk lekker) uit de vriezer met mais en wentelteefjes (of pannenkoeken volgens dit ontzettend lekkere recept).

 

Nou wil ik er nog een dubbele noten-plaatkoek bij maken, alleen had de man de helft van de chocolade al opgegeten… tja… dan maar een kleinere koek. Sommige voorraden moet ik hier echt goed wegstoppen – vooral als ik er plannen mee heb. Op de één of andere manier denkt de man altijd dat koek, snoep en chocolade direct op moet…

Pak jij wel eens mis omdat één van je huisgenoten iets heeft opgemaakt?

 

...
Share
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.