De dag na kerst

Vandaag was het de dag na kerst. Een beetje een rare dag is dat altijd. Van twee dagen feesteten en bezoek ga je zo maar naar een gewone dag.

Gelukkig viel de omschakeling dit jaar mee. We deden er immers niet zoveel aan en dan hoef je ook weer minder te schakelen. We werkten dus kalm de restjes van kerst weg en schakelden langzaam over naar normaal.

Eerst tuigden we de kerstboom af (geen idee of je dat zo zegt, maar als je ‘m op kan tuigen, dan ook maar af – het arme boompje). De kinderen hielpen net zo enthousiast mee als bij het optuigen. Zelfs de plastic sneeuwpoplampjes die ze kregen mochten in de kerstbak (het zit zo: wij hebben een schoonfamilie die altijd kerstige kadootjes geeft met kerst. Kerstballen, kerstlampjes, zelf gevouwen kerstboompjes, kerstborden, kerstglazen enzovoorts. Ieder jaar komt er een klein kadootje van verschillende mensen. Door de traditie is het me inmiddels dierbaar. We eten met kerst dus van de gekregen kerstborden, drinken uit de kerstmokken / – glazen en de Barbies zetten de miniatuur verkleurende kerstboompjes neer in hun eigen appartement. Ná de kerst gooi ik de hele rataplan in een bak tot het jaar daarop).

De bakken gingen gelijk de kast in en de boom ligt alweer fijn in de schuur. Na het opruimen en stofzuigen (nep-dennenaalden…) kon ik het niet laten om gelijk de woonkamer even anders in te richten.

Daarna lunchten we met de restjes van gisteren. Ik ruimde de koelkast nog maar eens opnieuw in (het past allemaal maar net – hoezo teveel eten…?) en draaide nog maar eens een wasje.

De kerst is inmiddels verdwenen uit ons huis en ik vind het wel best. Morgen boodschappen doen en verzinnen of ik nu echt wel (of echt niet) oliebollen wil bakken met oud en nieuw….. Het lijkt me lekker, maar ook best een flinke klus. Heeft iemand ervaring? Wij eten er zelf niet eens zoveel, maar ik heb niet zo’n zin om er 20 km voor te rijden en ik wil er graag voldoende hebben om er een paar in te vriezen en om er weg te geven.

Wat deed jij de dag na kerst?

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.