De hitte: nog heel even volhouden

Als het goed is hebben we na vandaag nog 1 hete dag en daarna zou het weer af moeten koelen. Waarschijnlijk regent het zelfs even. Daar zullen mensen, dieren en planten wel blij mee zijn!

Hier vind ik het maar taai die hitte. Het is niks prettig buiten overdag. Je brand gewoon van de straat. Met twee kinderen zitten er ook grenzen aan het ‘rustig aan doen’. En om ze nou om de gewone tijd op bed te leggen vind ik maar zielig. En dus hebben we hier een soort tropenrooster ingesteld.

Rond 6 uur sta ik op (gaat vanzelf, ik ben vroeg wakker van de vogels). Dan eerst een fijne start met yoga en koffie, waarna ik snel wat noodzakelijke dingen doe – waaronder alles wat met de kookplaat te maken heeft…. Gisteren stond er om 6.30 uur een grote pan rijst op het vuur, vandaag pasteuriseerde ik rond die tijd de rauwe melk.

Rond 7 uur komen de kinderen uit bed, waarna we in de tuin ontbijten en ik met de kinderen buiten wat leuks doe (eindje fietsen, bramen plukken, naar de speeltuin) wat we tot een uur of 10 volhouden. We eten wat en trekken ons terug in ons tegen de zon gebaricadeerde huis.

Nog een paar trage klusjes (de was…), of iets met water in de schaduw (de auto ‘wassen’ met waterpistolen šŸ˜‰ ) dan een koude lunch (rijstsalade) en dan iedereen rond 13.30 uur weer naar bed.

rond 15.30 uur iedereen er weer uit, waarna er een uurtje tv gehangen mag worden met een ijsje, wat te drinken en wat zouts. Rond zes uur pakken we broodjes en drinken in om naar een strandje met schaduw te fietsen, waar we tot vlak voor de schemering blijven hangen. Dan weer naar huis, om de kinderen er rond 10 uur in te hebben liggen.

Het is te doen, maar om nou te zeggen dat ik er erg van geniet…. neuh…
Doe mij het gewone zomerweer maar, met temperaturen rond de 25 graden, dan kun je nog wat. Het is nu toch wachten tot het weer over is, en hoewel we er het beste van maken, vind ik het toch een beetje jammer om bijna een hele week zomervakantie zo door te brengen.

Wat vind jij? Heb jij je dag aangepast aan die hitte?

Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.