De voortuin opknappen

Het is hier ook altijd hollen of stilstaan. Het houtwerk moest dringend geschilderd worden en ‘dus’ besloot de man dat hij de voortuin nu eindelijk eens goed aan ging pakken.

Het is de vraag of het een ontwijkingsstrategie is, of dat het een daadwerkelijk stappenplan is met het schilderen van de kozijnen als doel. Feit is dat onze voortuin gigantisch is opgeknapt van alle actie.

Natuurlijk hebben we geen ‘voor’ foto’s. Denk aan een verwilderd plantengebeuren met een paar lukraak neergelegde, verzakte oude grindtegels, verrotte bielzen en een aantal wilde boompjes (die rotdingen komen hier overal op) en een berg wilde knoflook. De man schepte het onkruid er eind vorig jaar uit en liet een kale vlakte achter. Wat al een verbetering was trouwens.

Daarna schepte hij dit voorjaar in wekelijkse delen karren vol aarde weg richting de stort. Begin vorige week kwamen dan eindelijk de tegels. En toen ging het ineens snel. In 1 week ligt de nieuwe voortuin er. Compleet met plantenbakken en grind!

Het is de eerste tuin die de man ooit zelf bestraat heeft en ik ben supertrots. Het is namelijk echt heel netjes geworden – compleet met aflopende tegelvlakken en waterpas gestelde plantenbakken.

Lang leve youtube (en de man ;-))!

Je moet er de rest van de planten nog wel even bij denken, want nu is het nog wat saai.

Hoe ziet jouw voortuin eruit? En gebruik jij youtube wel eens om vaardigheden te leren?

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.