Die kinderen toch

Soms vind ik mijn kinderen zo grappig. Niet alleen als ze grapjes maken (hoewel die heel soms ook grappig zijn), of als ze van die non-grapjes zo lollig vinden dat ze schaterend omvallen van de lol (zoals: papa houd zijn oog dicht bij de telefoon tijdens het face-timen – Wahahahahahahaha).

Nee ik bedoel die kleine, onverwachte dingetjes die stilletjes grappig zijn. Zo maakte ik gisteren linzensoep.

Het is de meest eenvoudige soep die ik ken. In mijn ogen kun je het bijna geen koken meer noemen. Hij is trouwens wel lekker, op een eenvoudige, boerse manier. Vandaag aten we het restant bij de broodmaaltijd. Dochter vindt de soep kennelijk vreselijk lekker. Zó lekker, dat ze erop aanvalt alsof ze bakjes met chocoladetaart voorgeschoteld krijgt in plaats van linzensoep. De kommetjes soep werden in razend tempo naar binnen gelepeld om vervolgens direct te verzoeken om meer. Bij het ledigen van de pan kon een drama enkel voorkomen worden door beide kinderen plechtig te beloven dat ik komend weekeinde deze soep opnieuw zal maken.

Bij de soep aten we boterhammen met smeerkaas. Nu eten wij nooit smeerkaas, want tja… waarom smeerkaas eten als je ook kaas kunt eten. De kinderen denken daar echter héél anders over. Het kuipje wat ik voor deze week eens gekocht had werd met blijdschap ontvangen. Zoon heeft enkel boterhammen met smeerkaas op. Zo lekker was het.

Nou… en dat vind ik dan grappig. Van die kinderen die linzensoep en boterhammen met smeerkaas eten en dan doen alsof je een godenmaal hebt voorgezet.

Ik heb wel eens harder moeten werken voor minder punten 😉

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.