Drie leuke kerstfilms op Netflix

Je kunt natuurlijk altijd nog een keertje ‘Scrooge’ kijken, maar persoonlijk vind ik dat thema dusdanig uitgekauwd dat iedere volgende film rondom dit thema me verveeld.

Verder is het jammer dat Netflix ‘Frozen’ eraf heeft gegooid. Anders had deze zeker bij mijn favorieten gezeten. Al is het maar omdat zoon zo schattig is als hij voor de 650e keer met veel gevoel voor drama zijn tiara en mantel (tafelkleed) van zich af werpt terwijl hij het stukje kijkt waarin Elsa zich al zingend terugtrekt in de ijsbergen…

Mijn huidige favoriete Netflix kerstfilms zijn:

Polar express (2004)

Animatiefilm met Nederlandse voice over.

Deze film gaat over een jongetje wat niet meer in de kerstman gelooft. Tot er in de nacht voor kerstmis een trein voor zijn huis stopt: de Polar Express. Hij stapt na enige aarzeling in en dan begint een ongelofelijke reis.

Mijn mening: ik hou dus niet zo van animatiefilms, maar deze film vond ik mooi. Polar Express is goed te kijken met het hele gezin, hoewel er ook wat spannende stukjes inzitten (onder andere met een geest – hoewel zoon daar niet zo van onder de indruk leek). Dit is na ‘Winny de Pooh’ de eerste film die zoon (toen vijf) helemaal (ademloos) uitkeek.

While you were sleeping (1995)

Engelstalig met ondertiteling

Lucy (Sandra Bullock) werkt als loketbediende in een station. Ze is in stilte verlieft op een man (Peter) die dagelijks een kaartje bij haar koopt. Op een dag wordt hij van het perron geduwd. Lucy redt hem van de aanstormende trein en gaat mee naar het ziekenhuis. Vanaf dat moment raakt ze verwikkeld in een misverstand: zijn familie denkt dat zij Peter zijn verloofde is. Ondertussen trekt ze steeds meer op met Peter zijn broer Jack.

Mijn mening: dit is weer zo’n echte Sandra Bullock film. Leuke romantische komedie met een mooie kerstsfeer. Een aanrader, zeker als je van romantische komedies en/of Sandra Bullock houdt. 

Miracle on 34th street (1994)

Engelstalig met ondertiteling.

De kerstman van een grote parade, geörganiseert door het warenhuis Cole’s wordt tijdens de parade op staande voet ontslagen. De organisator, Dorey, neemt in zijn plaats onmiddellijk Kris Kringle aan, een toevallige voorbijganger. De man doet het fantastisch als kerstman. Dat vinden zelfs Dorey en haar dochtertje, die beiden niet in de kerstman geloven. Deze kerstperiode staat de toekomst van het warenhuis op het spel. Daarom is het extra belangrijk dat de rol van kerstman goed gespeeld wordt.

Kris Kringle beweert ondertussen dat hij de echte kerstman is. Alle kinderen en hun ouders zijn helemaal weg van hem. Tót hij betrokken raakt bij een incident. Dan komt het erop aan: gelooft New York in de kerstman of niet?

Mijn mening: wat een prachtige kerstfilm. Ik moest er even inkomen, maar was daarna helemaal om. Dit is een echte klassieke kerstfilm: een beetje zoet, overgoten met kerstsfeer, heerlijke wondertjes, een vleugje romantiek en mooie acteurs (de mannelijke tegenspeler… ja! – en dan bedoel ik dus niet de kerstman ;-))

Wat is jouw favoriete kerstfilm? 

Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.