Een berg administratie

Voordat mijn tijd van vrijheid in zou gaan zat ik te verzinnen wat ik met al die tijd zou gaan doen. In stilte had ik bedacht dat het handig was om aan elke dag een thema toe te wijzen, zodat alles aan bod zou komen: vriendinnen, administratie, klussen én een grote opruiming.

Nu, één week na mijn laatste werkdag, weet ik dat dit het niet gaat worden. Gewoon omdat er ook weer niet zoveel tijd extra is. En omdat het versnipperen van tijd niet opschiet. En dus doe ik eerst wat het hardste nodig is: de administratie.

Fijn de administratie doen

Nou is administratie iets waar we stiekem allebei een broertje dood aan hebben. Het is zo saai en zo langdradig met papier, mailwisselingen en gedoe. En dat is precies waarom ik daarmee start. We lopen er namelijk ietwat mee achter.

Licht zuchtend heb ik me daarom op de aangifte inkomstenbelasting voor 2015 gestort (ik weet het… rijkelijk laat, maar wél met uitstel wat we op tijd aanvroegen). En passant ruim ik mijn mailbox stukje bij beetje op (mijn streven is nul mails in mijn inbox) en doe ik al die andere administratieve dingen die al een poosje lagen. En dus worden de oogpleisters voor zoon straks bij mijn huisarts afgeleverd in plaats van bij de apotheek 20 km verderop (handig!), met gelijk de oogdruppels erbij. Kreeg juf voor het eerst het briefje voor de oudergesprekken op tijd én ingevuld terug (applaus!) en leverde ik de voorleestas die ik van school meekreeg een week te vroeg in (staande ovatie!!).

Ik reserveerde daarbij twee belastingalmanakken bij de bieb, zodat ik gelijk de mogelijke aftrekposten nog eens na kan lopen.

Het todo-lijstje van de administratie lijkt op dit moment nog oneindig. Maar als ik dáár doorheen ben dan gaat dat wel wat lucht geven. Want ook al is het taaie kost. Het is wel fijn als we helemaal bij en op orde zijn.

Ondertussen vraag ik me soms af of mensen in andere landen ook zo veel administratieve rompslomp hebben. Het lijkt wel alsof je voor alles formulieren in moet vullen en dat begint al in de kleuterklas…

Wat vind jij van administratie?

En ben je er goed in? Of juist niet?

 

 

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.