Een bescheiden kerstfeest

We waren al nooit grootse vierders, maar dit jaar houden we het echt bescheiden. Hoewel ik zelf dol ben op kerst (doe mij maar kerstfilms, kerstmuziek, een grote boom, stapels glinsterende kerstballen door het hele huis, een hele tris kerstkaarten aan de muur, familiebezoekjes en een boom die drie weken staat).

Alleen geeft al dat uiterlijk vertoon onze zoon teveel prikkels. En dus liggen de kerstkaarten op een stapeltje in de kast, zetten we de kerstboom 24 december op en komt er alleen tweede kerstdag bezoek. Waarna we onze tweedehands kunstboom op woensdag weer in de schuur te gooien.

 

Ondertussen kijk ik ’s avonds fijn kerstfilms en galm ik in afwezigheid van zoon volop kerstliedjes met dochter (die ook dol is op alles wat met kerst te maken heeft).

En weet je? Dit matige vieren is wel fijn relaxt – en daarmee ook leuk.

Ik hou wel van een flinke portie pretentieloos šŸ™‚

Zo hebben wij de enige kunstkerstboom die uitvalt. Waarmee het ding in mijn optiek het doel van zijn bestaan niet haalt, maar goed :-). Het is een krijgertje en hij ziet er mooi uit verder dus een ramp is het niet. Na het neerzetten en weghalen even de stofzuiger door de kamer en je denkt bijna dat je een echte boom had. Ik humde even over een kleed wat onder de kerstboom ligt en wat dan lang met naaldjes zou liggen. Toen bedacht ik blij dat die boom maar drie dagen staat. Kijk… dan zijn die naaldjes niet erg.

Geen kerstkaarten ophangen scheelt toch weer twee keer een klusje, net zoals het opzetten van een kunstkerstboom (in plaats van een echte die uitgezocht, versleept / gebracht, versleept, water gegeven, versleept en afgevoerd moet worden) en het hele huis oogt netjes en opgeruimd zonder alle slingers, ballen en kerstkaarten. In plaats daarvan richtten we alle aandacht op onze boom, die echt heel mooi (en heel vol :-)) geworden is.

We zingen drie dagen kerstliedjes, eten bescheiden anders en genieten gewoon van het met elkaar zijn.

Woensdag is het dan weer klaar. Dan tuigen we de boom af, gaan de kerstliedjes in de ban en haal ik een kinder-‘vuurwerk’ pakket (iets met sterretjes en knalbonbons) en olie en bloem voor de te bakken oliebollen.

 

Hoe ziet jouw kerst eruit?

 

 

 

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.