Een bijzonder kerstpakket

Vorige week werd ik verrast door een heel bijzonder kado. De mensen waar ik en mijn collega mee werken hebben ons namelijk verrast met een door henzelf samengesteld kerstpakket.

Één van de dingen waar ik rotsvast in geloof: druppels veroorzaken kringen in het water die tot heel ver kunnen reiken.

Dat lijkt misschien niet zo heel bijzonder, maar dat is het wel.  Ik werk in de Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ). Op de één of andere manier heb ik daarbij altijd banen aan de rand van het ziek en gezond zijn. Of misschien kijk ik vooral naar wat mensen wél kunnen, waar hun kracht en talenten liggen.  Ik geloof namelijk met hart en ziel in gelijkwaardigheid (niet in gelijkheid trouwens, dat is iets anders). In ieder geval werk ik met een prachtig stel mensen.

Een deel van deze groep mensen komt rond van een heel klein bedrag aan leefgeld. Toch hebben ze op de één of andere manier geld bij elkaar weten te leggen om ons een kerstpakket met allerlei lekkers en een VVV bon te geven.

Daarbij hebben ze zonder dat wij ook maar iets gemerkt hebben, met elkaar dit plan gesmeed en ten uitvoer gebracht.

Ik ben er zo door ontroerd. Het is zo mooi, dat mensen die eerst te verlegen waren om in een groep iets te berde te brengen, te onzeker om plannen te maken, te kwetsbaar om anderen te zien en te eenzaam om iemand anders te hebben om een plan mee te maken, nu met zoiets komen. En het is gewoon zo leuk dat al die kleine verrassinkjes die mijn collega en ik als een soort gewoonte hebben ingevoerd (soms een klein kadootje of een lolligheidje als er iets te vieren valt – wát dat dan ook is) kennelijk op deze manier doorwerken.

Over anderhalve maand stop ik met werken.

Met dit kerstpakket heb ik wat mij betreft mijn afscheidskado al gehad.
Want iets mooiers kan ik me niet wensen.

En ja…dit stukje van mijn werk ga ik zéker wel missen.

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.