Een dag vol mooie dingen

Vandaag kwamen er allemaal kadootjes op mijn pad. Een wandelingetje met dochter leidde tot een leuk gesprek. We vonden nog 10 walnoten en een appel op de stoep en van de moeder van een vriendinnetje kregen we een halve tas druiven – die zij ook weer had gekregen. Verder kregen we van de juf nog een paar leesboekjes om met zoon mee te oefenen – iets wat hij vreselijk leuk vindt om te doen.

Verder knipte ik de nog mooie bloemen uit een gekregen bos bloemen. Moet je kijken wat een prachtige kleine boeketjes ik er nog van maakte. Ik ben dol op kleine boeketjes. Op de één of andere manier vind ik ze altijd sierlijker dan zo’n grote bos. Hopelijk kunnen we er nog een paar dagen van genieten.

Daarna heb ik nog een bergje walnoten zitten kraken. We hadden er een poosje geleden flink wat gevonden, alleen wist ik niet dat je de zwarte draden eraf moest halen. En dus kraak ik die noten maar alvast voordat de rest (ook) slecht wordt.

Het plan is om er plaatkoek mee te maken volgens dit of dit recept. Alleen dan zonder chocolade, want dat heb ik niet in huis.

Toen kwam de man nog thuis met een nieuwe telefoon voor mij (met de oude kon je alleen nog bellen op luidspreker – wat niet altijd wenselijk is, en waarschijnlijk de eerste tekenen van verval).

Als tegenwicht voor al dat moois rende dochter op school frontaal tegen een ruit aan. Ik zag het gebeuren, maar was net te laat om in te grijpen. Arm kind! Ze had een flinke bloedneus (die nog lang doorliep – dat ze verkouden was helpt niet) en een grote bult op haar voorhoofd. We werden liefdevol opgevangen door een juf, wat eigenlijk ook weer een mooi kadootje was.

Waar wordt jij blij van?

 

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.