Een goedkope echte kerstboom kopen

Eerlijk gezegd vind ik het altijd een beetje zonde om een berg geld uit te geven aan een kerstboom. Je geniet er immers maar een paar weken van en daarna is het brandhout. Nu zouden we natuurlijk een kunstboom kunnen kopen, maar ik vind dat gedoe met het halen en neerzetten van zo’n boom wel wat hebben. Daarnaast, tja…. een kerstboom moet gewoon ruiken naar boom.

Hierbij wat tips voor betaalbare, echte kerstbomen:

Ikea:

Ikea heeft net als vorig jaar een actie. Je koopt voor 20 euro een boom, waar je een waardebon van 19 euro bij krijgt. De waardebon kun je vanaf januari dan weer inleveren. Mochten er nog een paar spullen van de Ikea op je verlanglijstje staan en je woont dichtbij, dan is dit een goede deal. Ook zonder de waardebon zijn de prijzen van de Ikea overigens zeer redelijk. Voor die 20 euro + waardebon krijg je namelijk een echte Nordman. Ieder filiaal heeft één specifieke dag waarop de actie start.

Gamma

De Gamma heeft een fijnspar in de verkoop van 100-150 cm voor 15 euro. Een Nordmanspar ‘familie’ van 125-150 cm kost in de aanbieding 12 euro.

Staatsbosbeheer:

Zelf je eigen kerstboom kappen? Dat kan op sommige plekken bij Staatsbosbeheer. Zoals op zaterdag 10 december in Flevoland (7,50 per boom).

AH

De Appie heeft deze week (t/m zondag 11 december) de kerstbomen in de bonus. De maten staan er op internet helaas niet bij. Je koopt een afgezaagde Nordman voor 17 euro (of 10 euro als je nog een bergje airmiles hebt). Voor een Servisch sparretje in pot betaal je zes euro in de bonus.

Bij de losse kerstboomverkoper

Buiten de reguliere winkels heb je ook kerstboomstalletjes en boeren die kerstbomen verkopen. Ook hier kun je soms voor een goede prijs een boom vinden. De prijzen zullen wisselen.

Aanvullende tips:

Onze imperfecte boom – zie jij er iets aan?
  • Wacht lang! Op kerstavond wil iedereen van zijn kerstbomen af. Het is echter wel de vraag of je zo lang wilt wachten.
  • Ga voor een boom met karakter. Mensen willen geen boom met een kale plek, twee toppen of geen top. Ook als een boom scheef in zijn pot staat laten mensen hem staan. Staat jouw boom ook met één kant tegen een muur? Dan maakt een kaal plekje aan één kant dus eigenlijk niet uit. Een boompje rechtzetten lukt ook prima met wat potaarde. Onze boom met karakter (scheef in de pot en een onregelmatigheid aan één zijde) kostte ons dit jaar 12,50 euro (voor een boompje van 1.80 meter). Zie je zo’n boom, maar wordt de reguliere prijs gevraagd, vraag dan of er wat van de prijs af kan.
  • Koop twee jaar achtereen een boompje en spit deze daarna jaarlijks om de beurt uit. Het is dan handig om met kleine boompjes te beginnen.

 

 

Waar koop jij je kerstboom?
En heb je ervaringen met de actie van Ikea, AH of staatsbosbeheer?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.