Een groot Tiny House

Ik ben dol op Tiny Houses. De eenvoud en de slimme oplossingen intrigeren me. Soms wenste ik mijzelf in een Tiny House. Praktisch gezien is dat echter geen werkbaar idee met twee zeer beweeglijke kinderen en een lange man die zich af en toe graag terug mag trekken in de stilte.

Zoiets, maar dan zonder de bovenkastjes…

Goed… geen Tiny House voor ons dus (de komende 14 jaar in ieder geval ;-)). Toen bedacht ik me dat je het concept van het Tiny House best ook toe kunt passen op een gewoon huis. Minder spullen, lege oppervlakken en een slim benutten van de ruimte kan immers ook in een gewone gezinswoning.

Dat huis wordt er natuurlijk niet kleiner van, maar een aantal voordelen van dat Tiny House kun je op die manier wel bereiken.  Ook dan ben je bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan het opruimen en schoonmaken van je huis – zonder dat je hoeft te verhuizen naar een kleinere woning.

Stom idee of niet, hier werkt dit idee enorm goed bij het ontrommelen van de woning. Marie Kondo met de vraag of het ‘joy sparkt’ (wordt je er blij van) heb ik even aan de dijk gezet. De hamvraag is nu: ‘zou ik dit ding ook houden in een Tiny House?’ Het antwoord is verrassend vaak ‘Nee’. En dus gaat er veel weg.

Ik ben benieuwd waar het ons gaat brengen.

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.