Een Hollandse bril

Sinds ik de bezorgservice van Albert Heijn ontdekte ga ik nog maar weinig naar de supermarkt. Als ik mag kiezen tussen twee keer tien kilometer rijden, boodschappen doen (heel snel in kostbare kleuterloze tijd, óf heel langzaam met een grijpgrage kleuter) en een kwartiertje shoppen online tegen 2 euro bezorgkosten (waarbij de boodschappen desgewenst op het aanrecht worden gezet door de super aardige bezorger) dan is mijn keuze snel gemaakt.

Hoeveel eieren, en welke appels?

Het enige lastige aan de bezorgservice vind ik het risico op miscommunicatie. De medewerkers van Appie denken namelijk niet zoals ik. En hoewel ik me hier bewust van ben, trekken zij soms toch andere conclusies uit mijn met zorg samengestelde boodschappenlijstje, dan wat ik erin dacht te stoppen. Wat ook logisch is, want er zijn van alles zoveel soorten. Dat laat niet weg, dat het hier soms tot verrassingen leidt bij het uitpakken van de boodschappen.

Zo weet ik inmiddels dat ik er duidelijk bij moet zetten dat ik VERSE melk wil, anders krijg ik houdbare melk (geen idee waarom, voor mij is dat onlogisch). Als ik niet aangeef dat ik de goedkope bananen wil, dan krijg ik de dure. Dat staat er dus ook altijd bij. Het gaat het vaakst mis als ik exotisch kook. Zo bestelde ik deze week vissaus. Voor de Hollandse pot-kokers onder ons: vissaus is een ingrediënt wat veel gebruikt wordt in de oosterse keuken. Er zit water, zout, suiker en een vissmaakje in (zo ongeveer) en het zit in een flesje. Ik gebruik het als ik Thais kook. In plaats van vissaus kreeg ik deze keer een zakje dille-saus voor over de vis met een keur aan ingewikkelde ingrediënten erin.

Meestal laat ik de verrassingen over me heenkomen. De vissaus (zoals ik ‘m in gedachten had 😉 )wilde ik echter wel heel graag hebben – en met het zakje kon ik werkelijk niets (buiten twintig vage ingrediënten zat er ook nog eens gluten én lactose in….) en dus bracht ik het noodgedwongen terug naar de winkel – waar ik gelukkig toch heen moest om een pakje op te sturen.

Handig is echter anders.
Volgende keer mijn boodschappenlijstje toch maar extra goed nalezen met een Hollandse bril…

...
Share
6 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.