Een huis van stro

Soms mag een mens nog wel eens even wegdromen… Zo haalde ik ter vermaak en inspiratie het Belgisch Budget Bouwboek bij de bieb. In dat boek staan 100 woningen om te (laten) bouwen tot een budget van 150.000 euro.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de meeste huizen maar zo zo vond. Tót ik op de pagina kwam van Casa Calida. Dit huis is ontworpen door de architectengroep Barchi en het is gemaakt van hout, stro en leem.

Dat is echter niet wat mij als eerste aantrok: ik vind het gewoon een fantastisch mooi huis. Er zit veel hout in verwerkt (de basis is van hout) en de balken van de draagconstructie bleven deels in het zicht. Verder bestaat de zuidkant van de woning bijna geheel uit glas, terwijl de wanden van de woonkamer doorlopen tot aan het dak wat de woning heel licht en ruimtelijk maakt. In zo’n huis zou ik wel willen wonen. Kijk even op deze pagina van Casa Calida als je nu nieuwsgierig wordt. Het huis kostte net iets meer aan een ton om te bouwen. Daarbij moet vermeld worden dat het merendeel van het werk zelf is gedaan. Dat scheelt natuurlijk veel in geld.

Natuurlijk kon ik het vervolgens niet laten om door te zoeken naar houtskeletbouw met stro, waarbij ik op de  vereniging ‘Strobouw Nederland‘ uitkwam. Die ook workshops geeft hoe je zelf met stro kunt bouwen.

Hoewel zelfbouw even niet haalbaar is met twee kleine kinderen aan mijn zijde, vind ik het altijd leuk om over dergelijke initiatieven te lezen. Het idee om met natuurlijke materialen (voor een groot deel) zelf je eigen huis kunnen bouwen vind ik gewoon machtig interessant. Ik kan het dan ook niet laten om erover te fantaseren om ooit zelf mijn eigen huis (je) te bouwen.

 

Wat voor huis vind jij mooi?

...
Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.