Een huisje of hotel reserveren

Mensen hebben soms rare hobby’s. Zo vind ik het oprecht leuk om de vakantie voor te bereiden. De rest van het gedoe is wat minder (kinderen die een week voor vertrek al stuiteren – met die stuiterende kinderen 2-3 uur in een auto zitten, huis netjes achterlaten en al die andere dingen die gedoe opleveren bij het op vakantie gaan). Nee… de verplaatsingen zelf vind ik maar niks. Wat dat betreft zijn de overnachtingen voor het werk van de man leuker om te boeken :-).

Maar het hele gebeuren vooraf: een leuk vakantiehuisje of hotel vinden in een mooie omgeving, kijken wat er in de omgeving te doen is en alles inpakken vind ik erg leuk om te doen.

Een huisje of hotel reserveren

Alles begint met het huisje of de hotelkamer. Na het vaststellen van de wensen (wij vinden met kinderen een vakantiepark leuk), ga ik zoeken naar een leuk en betaalbaar huisje op een fijne plek, met de facilteiten die wij prettig vinden.

Ik zit niet vast aan een vaste aanbieder, maar in de praktijk zijn er een paar sites waarop ik een geschikt huisje / hotel vind (geen aandelen). Dat zijn voor hotels en kamers: booking.com en airbnb en voor huisjes Bungalowspecials.

Bij airbnb en booking.com kun je ook huisjes / appartementen huren (en dat heb ik ook wel gedaan in het buitenland), maar met kinderen zit ik liever op een vakantiepark in de natuur. In de stad zijn er wel hele leuke opties.

Meestal stel ik eerst de regio vast, daarna bepaal ik wat er in ieder geval in het huisje aanwezig moet zijn (vaatwasser!). Paar filters eroverheen (regio / vaatwasser-optie, of whatever) en dan sorteren op volgorde van van prijs. Nu nemen we eigenlijk nooit de goedkoopste optie, want de omschrijving en reviews zeggen ook wat. En als ik moet kiezen tussen 250 euro voor een weekje in een krappe stacaravan met slechte reviews of 400 euro in een mooi huisje in heel fijn park met veel mogelijkheden, in een mooie regio dan kunnen we gelukkig kiezen voor het laatste.

En soms heb je mazzel en heb je die laatste optie voor 250 euro. Het scheelt als je niet erg vast zit aan een bepaalde regio.

Tips bij kiezen vakantiehuisje:

  • Check altijd de bijkomende kosten ( bij vakantiehuisjes komt er vaak nog tot zo’n 100 euro bij). Zit de schoonmaak erbij in? Ik vind dat zelf altijd fijn. 100 euro bijkomende kosten en dan ook nog eens zelf schoon mogen maken of daarvoor nog eens extra mogen betalen…. neuh….
  • Kijk nog even op de kaart waar het huisje precies ligt (ligt het in de buurt van leuke activiteiten – wat dat voor jou ook moge zijn, ligt het niet naast een snelweg of zoiets?). Kun je vanuit het park / huisje / appartement zo de stad / een natuurgebied / het dorp inlopen? Het is fijn als de directe omgeving mogelijkheden biedt.
  • Check de reviews nog even. Soms lijkt een huisje heel wat, maar vinden veel mensen het er vies / lawaaierig / klein. Of ze missen een goede koekenpan. Ik lees niet alles, maar scan de boel op knelpunten die voor ons belangrijk zijn. Soms valt een huisje / park af door de reviews. Check bij parken ook even de waardering per soort huisje (bij bungalowspecials kan dat). Soms scoort het ene huisje een magere 7, terwijl de optie die 40 euro duurder is een dikke 8 scoort. De reviews vertellen wel waar dat aan ligt. Soms is die 40 euro extra het wel waard.
  • Check de informatie over het park (soms zijn ze net aan het verbouwen…. of is het zwembad buiten gebruik. Da’s toch jammer als dat net een reden was om daar te boeken).
  • Waar liggen de winkels? Is er een parkshop / dorp / winkel in de buurt voor als je brood / melk of whatever wilt hebben? Ik ben niet dol op parkshops (duur!), maar het is wel fijn om iets in de buurt te hebben voor de basale inkopen. Wil je al je boodschappen ter plekke doen, check dan even waar de dichtsbijzijnde supermarkt ligt en welke dat is. Wij zaten ooit in een huis met alleen een kleine Spar in de nabije omgeving (nog steeds 7 km rijden trouwens). Het is geen ramp, maar handig was anders.
  • Wat zijn de aankomst- en vertrektijden? Vooral als je laat aankomt, of als je niet weet hoe laat je aankomt is het handig om te weten of er geen knelpunten zitten op dit vlak. Die vertrektijden nemen wij overigens altijd iets ruimer. Voor 10.30 het ochtendritueel klaar hebben, een heel huisje inpakken en netjes achterlaten en boterhammen smeren voor onderweg met 2 stuiterende kinderen is me ooit 1 keer gelukt. Meestal lukt 11.00 uur ons wel – en daar hebben we nog nooit een opmerking over gehad.

Fijne vakantie!

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.