Een lekker dagje

De dag startte eigenlijk helemaal niet zo fijn. Zoon gilde me om 4.30 uur wakker, vanwege een spin op zijn hoofdkussen. Ik hoopte nog even dat ik het op een droom kon gooien, maar er moest echt gezocht worden. Dochter was zich ondertussen naar geschrokken van het gegil van zoon en zat ook rechtop in haar bed te huilen – het arme schaap. Dochter getroost en uitgelegd wat er was. De spin gezocht en in zoon zijn kussensloop gevonden (zo’n hele dikke zwarte brrrrr). Beest doodgeslagen, zoon gerust gesteld, kussensloop van de trap afgegooid en beide kinderen weer in bed gestopt met daarna nog twee sessies ‘nee het is nog geen ochtend, we gaan echt nog even slapen – dus niet zingen / roepen / spelen / poepen / zingen.’

Met daarna heel de meute natuurlijk om 6.45 uur weer aan ons bed.

De man had overigens heerlijk geslapen en alle actie compleet gemist. Heel knap vind ik dat.

Ondanks het slaaptekort en de regen was het verder best een lekker dagje. Zo’n dag met niks bijzonders, maar met veel tevredenheid. De kinderen speelden leuk, de man had tijd om tussen zijn werkzaamheden door een beetje met ons rond te hangen en tussendoor deden we samen met de kinderen nog wat klusjes ook. ’s Avonds aten we pannenkoeken  (het fantastische recept daarvoor plakte ik achter de link) in plaats van brood en daarna gingen de kinders tevreden naar bed. Om 8 uur was de hele club onder zeil.
En morgen mag ik uitslapen 🙂

Wat wil een mens nog meer?

Van welke dingen wordt jij tevreden? En herken je het dat sommige dagen met een flut-start dan toch fijne dagen blijken te worden?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.