Een nieuwe keuken

De man en ik zijn makkelijke mensen als het op spullen aankomt. We vinden spullen niet snel mooi, maar tegelijkertijd geven we er ook niet heel erg om. Dus bleef de greeploze keuken die bij aankomst in het huis zat gewoon zitten. En zitten….. en zitten….. tot deze (11 jaar na onze verhuizing) echt in begon te storten.

Nu wilde ik wel een nieuwe keuken, maar niet het prijskaartje wat bij een nieuwe keuken hoort. 1000 – 1500 euro is wat mij betreft een prima bedrag voor een ‘nieuwe’ keuken, inclusief alles.

Dus zocht ik op marktplaats. Ik stelde een zoekopdracht in en hield het een poosje bij. Op die manier weet je wat gangbare prijzen zijn en wat voor soort keukens er zoal voorbij komen.

Greeploos (onze favoriet) bleek lastig. Deze komt weinig voor en als deze voorkomt, dan moeten er maar net voldoende keukenkastjes bij zitten. Daarbij bleek de vraagprijs bij dergelijke keukens vaak gelijk al hoger te liggen en als dat niet zo was, dan liepen de biedingen al snel hoog op. Die wens liet ik dus maar varen.

Uiteindelijk kochten we een grote keuken met apparaten voor 500 euro. Vanaf begin augustus kunnen we hem ophalen. Dit valt in de zomervakantie, wat handig is. Er zitten ruim voldoende keukenkastjes bij en ook alle apparaten zitten erbij. Er zal alleen een nieuw aanrechtblad moeten worden besteld / gemaakt, het tegelwerk zal moeten worden vervangen en er zullen mogelijk wat kleine aanpassingen in het leidingwerk moeten worden gemaakt (we laten alles wel zoveel mogelijk op dezelfde plek).

De man heeft ooit een paar maanden keukens gemonteerd – wat mooi van pas komt. Dus het merendeel kunne we zelf.

Omdat de keuken pas in augustus komt hebben we de tijd om betaalbare tegeltjes te vinden (marktplaats?) en om uit te vogelen hoe we het aanrecht gaan regelen en waar we onze tenten (letterlijk) op gaan slaan ;-). Want met twee kinderen thuis verblijven tijdens een keukenverbouwing lijkt me…. vreselijk!

Als je tips hebt voor een keukenverbouwing dan hoor ik het graag!

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.