Een verlengde herfstvakantie

Zoon is nog steeds niet lekker en ook ik loop nog moe, half doof en hoestend rond. En dus verlengden we onze herfstvakantie met een dag. 

Ik moet bekennen dat ik hoop dat zoon morgen weer naar school kan. Het was een gezellige herfstvakantie ondanks ons ziek zijn, maar de combinatie ziek kind en fitte peuter (met een overload aan energie die omgezet werd in allerlei stoutigheden, want we kómen dus nergens) vind ik best pittig. Zeker na een hele herfstvakantie met twee toch wat hangerige kinderen aan (op of naast) mijn gammele benen gekleefd. Zelfs tv kijken willen ze beiden op schoot doen. 

Nou ja…. er zijn ergere dingen dan twee super-aanhankelijke kinderen (die de helft van de tijd om niks ruzie hebben zodra ze m’n benen loslaten – grmbl). We zijn de dag goed doorgekomen en daar gaat het om op dit soort dagen. 

Met mij gaat het ook langzaamaan beter. Ik kom erachter dat de tv de afgelopen week wel erg hard stond (LOL!!) en ik had vanmorgen voldoende energie om lasagne én havermoutkoekjes te bakken – waarbij ik de aan mij klevende kinders overigens wel de keuken uitgestuurd heb (met matig succes). Af en toe een klein beetje bewegingsruimte is ook fijn.

Zoon plaste vannacht zijn hele bed nog even nat. De man was de luier vergeten. Alleen zijn kussen en zijn hoofd waren nog droog. De rest drééf. En gewoon doorslapen hè… Ongelofelijk hoe vast dat kind slaapt. Ik moest hem wakker schudden voor hij iets doorhad. 

Ik was weer even heel erg blij met de droger… Toch fijn als zo’n dekbed de volgende nacht weer op het bed kan. Sowieso is de droger erg fijn nu we allemaal ziek en moe zijn. Was vouwen is toch minder werk dan was ophangen, afhalen en dán opvouwen. En aangezien ik beddengoed, slabbetjes, handdoeken, spijkerbroeken, vaatdoekjes, theedoeken, en kindersokken en -ondergoed allemaal in de droger gooi scheelt het echt een berg werk.

Ondertussen wachten we rustig tot we allemaal weer fit zijn, zodat we de plaswekker kunnen proberen. En ik weer andere leuke dingen kan gaan doen. 

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.