Een ziek en zielig zooitje

Het wordt bijna saai, maar er heerst hier nog steeds een algehele malaise. Omdat ik sinds eind augustus met een onderbreking van krap twee weken steeds hoest was ik bij de dokter. Die schreef me een antibiotica kuur voor. Nou heb ik die zolang ik me kan heugen nog nooit gehad. Ik ga voor een verkoudheid vrijwel nooit naar de dokter en als ik ga, dan schrijft die me hooguit op verzoek codeïne voor tegen het nachtelijk gehoest.

Dit keer vermoedde hij echter dat een bacterie voordeel had genomen van het heersende virus om zich eens fijn in mijn holtes te nestelen. Hoe het ook zij. Mijn ene oor zit potdicht (en de andere half) wat me stokdoof maakt en ik ben bij vlagen duizelig en misselijk van de antibiotica. Gooi daar een fijn rochelend hoestje (sorry voor de beeldspraak) en een gevoel van algehele malaise bij en je hebt het plaatje compleet.

Zoon werd vanmiddag opeens ook helemaal niet lekker. Hij klaagde al constant over keelpijn en lag uiteindelijk met koortsblosjes op de bank. Met een kind wat in 3 1/2 jaar precies 2 dagen ziek was (met dan wel gelijk 40.7 graden koorts) is dat een uitzonderlijke situatie. Ik gaf hem voor de zekerheid alvast maar wat kinderparacetamol en hoop dat hij de koorts eruit slaapt.

Dochter was ondertussen heel de middag net een hangaapje, met kleine stoutigheden als ze even niet aan me kon hangen of met dikke tranen als er iets niet ging / iemand lichtelijk streng tegen haar praatte enzovoorts. Oftewel: die is gewoon ook niet lekker.

Bij dat alles liep ook nog een hoestende man rond die ondertussen gewoon moet werken dit weekeinde.

En dus hebben we voor ons doen heel veel televisie gekeken. Fijn met allebei de kinderen op / dicht tegen me aangedrukt op de bank, met een dekentje over ons heen. We aten een rest erwtensoep van gisteren met wentelteefjes en yoghurt met slagroom toe. Voor morgen heb ik gelukkig nog twee pakken met voorgesneden groenten,tomatenpassata en wat gehakt uit de vriezer. Daar maak ik pastasaus van voor twee / drie dagen.

En nou maar hopen dat het hele zooitje snel weer opknapt. Ik ben nu ruim een week ziek en vind het wel genoeg zo.

Overigens had ik niet verwacht dat die antibiotica zulke flinke bijwerkingen zou hebben. Die duizeligheid (komt bij vlagen) en lichte misselijkheid is geen fijne toevoeging op de rest van de klachten…

Iemand tips om die bijwerkingen van de antibiotica te verminderen?

 

...
Share
3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.