‘Even’ de badkamer renoveren

Na een heel drukke periode had de man vandaag zijn tweede vrije dag. Gisteren nam hij de kinderen mee uit, zodat ik een heerlijk middagje thuis had en vandaag bedacht hij dat het wel een goed idee was om de badkamer te renoveren (bad, wastafel en toilet vervangen en vloer en wanden opnieuw betegelen) – waarbij we overigens wel alles weer op dezelfde plaats terug willen zetten.

Mooie badkamerkast..

En hoewel die badkamer echt moet gebeuren (we storen ons er allebei aan) en ik best enthousiast ben over het plan an sich, neig ik toch naar ‘nee’.

Want een paar weken zonder douche en bad… in de kou, met de onrust van sinterklaas en daarna kerst… En alles onder het stof en de zooi terwijl we hele dagen binnen zijn…. (en sinterklaas en kerst). Ik weet het niet hoor… Eerlijk gezegd vind ik het meer een klusje voor de zomer. Dan leven we toch al meer buiten en maak ik me niet zo druk om het huishouden. Hoewel dat ook een seizoen is waarin we altijd wel wat beters te doen hebben :-). Ik zie wel wat in twee of drie weekjes kamperen in combinatie met die klusweken. En dan voor daarna een werkster inhuren die het huis even doorraust.  En dan kom ik dáárna wel kijken 😉

Dat zou me ook de tijd geven om een plan te maken en om op het gemakje spullen en tegels te verzamelen via marktplaats, veilingsites en aanbiedingen… Dat scheelt zo een bergje geld.

En als de man zich echt te erg verveeld dan kan hij altijd nog de voortuin aanpakken of de trap naar zolder voorzien van nieuwe achterschotjes… (of de bergingkast opnieuw witten, de oven repareren enzovoorts enzovoorts). En eigenlijk vind ik ook dat hij gewoon ook even rustig aan moet doen.

Ik ben zeer benieuwd wat het wordt. Want ik kan dat nou allemaal wel vinden, maar zo’n bad ligt er soms opeens uit.

 

Foto: stockfoto

...
Share
13 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.