Fantastisch koken met knolselderij

Vandaag kookte ik een Indiaas gerecht met knolselderij en linzen. Het gerecht was ter aanvulling op restjes aardappel en rijst en zoon zou het bij zijn glutenvrije pasta krijgen (gewoon omdat ik geen zin had om nog een extra saus voor hem te maken – het was een lange dag).

Tijdens het koken bekroop mij even de twijfel. Hoewel mijn lieve gezinsleden vrijwel alles eten, vallen sommige recepten toch echt onder de noemer ‘mislukking’. Niet omdat het recept an sich niet goed is. Maar een man die al voor hij wat opschept begint te mopperen over ‘kool’ en twee kinderen die eten met een zuinig gezicht een beetje heen en weer schuiven op hun bord is niet mijn idee van een gezellige maaltijd. Gelukkig komt dit zelden voor, maar met sommige recepten overspeel ik mijn hand.

–  En ja… ik ben verwend, want die kinderen hier eten bijna alles. Als je hier te zuinig naar je eten kijkt, dan eet iemand anders het op als je niet uitkijkt. De niet-van-kool-en-wortels-houdende man eet ondertussen verbluffend veel wortels en kool (zonder gemopper). De kool- wortel moet dan wel een beetje verborgen zijn in iets sauzigs en hij zal er zelf niet mee koken, nou ja… ach.

Maar goed… knolselderij met linzen dus, volgens een Indiaas recept, waarbij ik halverwege de helft van de ingredienten bleek te missen.

Om de knolselderij nog een beetje te maskeren ging de staafmixer erin. Ik zette de boel op tafel en wachtte af.

Tot mijn verbazing ging de hele pan leeg. Iedereen vond het een fantastisch (FANTAAAASTISCH!!!) recept (als in ‘ja echt moet je veel vaker maken!! Wat zit hierin, het is zo ontzettend lekker!’). En dus koop ik volgende week nog maar een knolselderij geloof ik… Stelletje gekkies.

Nu kan ik niet garanderen dat iedereen dit gerecht net zo fantastisch gaat vinden (die van mij zijn soms een beetje raar). Maar ter inspiratie hier nog even het recept voor Indiaas met knolselderij en linzen.  (klik)

 

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.