Feestende ouderen

In de berichtgeving over Corona gaat het nogal eens over jongeren die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Zowel hier als in Italie wordt er volgens de kranten door een aantal jongeren gedacht dat de ziekte hen niet kan deren en dat ze dus gewoon hun ding kunnen blijven doen. Los van wat dat met anderen doet. Zij kunnen hierdoor namelijk wel de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Nu vallen zowel mijn ouders als die van de man in de kwetsbare groep. Zij zijn respectievelijk een goede 70 en 80 plus.

We belden ze deze week en vroegen hoe het met hen ging in al het Corona gedoe.

‘Nou, ik ben gewoon wezen tennissen hoor, en je vader gaat gewoon naar de kerk.’ vond m’n moeder. ‘Iedereen ging, dan ga ik toch niet thuis zitten?’ Ze had haar handen een keertje extra gewassen zei ze. Gelukkig was de bridge afgelast, anders waren ze daar volgens mij ook rustig naar toegegaan. De man zijn vader (die in Noord-Brabant woont trouwens, met getroffen steden rondom) verklaarde dat hij zich prima voelde en ‘dus’ ook gewoon naar een verjaardag ging.

Ik moet bekennen dat ik een beetje heb zitten mopperen op m’n ouders. Dat ze moesten uitkijken en dat ze te oud waren om iets te doen ‘omdat iedereen dat deed’ en dat ik ze graag nog een paar jaar bij me heb. Ik vraag me af of het geholpen heeft.

Zou het een generatie iets zijn? Of ziet het merendeel van Nederland het gewoon niet zo somber in? Hoe kijk jij tegen de maatregelen aan?

...
Share
9 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.