Fit als een hoentje

Inmiddels ben ik ongeveer een maand bijna dagelijks aan het sporten. 10 Minuutjes yoga om fijn wakker te worden, met daarnaast vaak nog een kwartiertje op de crosstrainer en 15-20 minuten spieroefeningen.

Hoewel het me soms echt zwaar valt ben ik er toch enthousiast over. Mijn houding is beter, ik ben merkbaar fitter (gisteren liep ik de buurtkinderen eruit bij een spelletje tikkertje – há!) en het lijkt ook wel of ik iets gestroomlijnder wordt. Alles bij elkaar is het dus best veel resultaat.

Voor wie nu overeind springt en gelijk ook wil sporten: de yoga video’s van Adriene vind ik erg fijn. Daarnaast downloade ik een gratis app voor die spieroefeningen: ‘Dagelijkse trainingen heet die. De app is overigens vooral handig als je al eens dergelijke oefeningen gedaan hebt, want ze zeggen er niets bij (wat op zich heel fijn is). En hoewel de aangenomen houdingen duidelijk zijn, is het handig om dingen te weten als dat je been niet voorbij je enkel moet buigen en dergelijke. Los daarvan is het een fijne app.

Als het weer beter wordt is zwemmen nog een fijne optie. Vaak nemen we een abonnement op een buitenbad in de zomer. Ik vind het dan heerlijk om regelmatig een uurtje baantjes te gaan trekken.

Wat is jouw favoriete sport?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.