Gedoe met de fiets

Het is fijn om weer met een meer spaarzame blik naar dingen te kijken. Op een bepaalde manier geeft het meer rust. Hoewel het soms ook voor wat gedoe zorgt. Zo is onze tweede auto (jaja… spaarzaam :-)) een poosje geleden ingestort. Inmiddels staat het ding  al bijna twee maanden stil en tot nu redden we het ermee. Stilletjes denk ik erover na om die tweede auto maar helemaal te laten zitten – hoewel ik daar nog niet helemaal uit ben. In de periode dat de man het druk heeft is hij meer weg dan thuis en een paar maanden zonder auto is best lastig op het platteland. Zeker omdat de school geen continurooster heeft en overblijven voor zoon niet werkt. Binnen een uur op en neer fietsen én eten redden we simpelweg niet. Daarbij zou deze beslissing ook gevolgen hebben voor leenkind. Wat niet de meest belangrijke reden is om een auto te kopen, maar wat wel mee weegt.

Ondertussen is de man deze week al een paar dagen weg met de auto.

En… ik had geen fiets meer.

Omdat we geen zin hadden om op stel en sprong een andere auto te kopen besloot ik om een nieuwe tweedehands fiets te kopen.

Alleen bedacht ik me vervolgens dat ik met alleen een fiets nog niet ben. Zoon fietst zelf, maar daarvan zaten de remblokken raar, er zit geen licht op zijn fiets en er mist nog een slot.  Dan moet dochter natuurlijk ook nog vervoerd worden…
Gelukkig is er marktplaats / zeelandnet.

Inmiddels heb ik:

1 fiets
1 (nog te monteren) kinderzitje
1 gerepareerde kinderfiets met één lampje en werkende remmen.

Nu nog een slot zoeken in onze schuur (volgens mij hebben we er nog eentje) en nog een lampje…
Oh ja en dat zitje monteren…

Dat alles moet voor donderdagmiddag rond zijn, want dan moet ik een testritje met dochter hebben gemaakt én zoon afhalen van school.

Mocht alles lukken dan ben ik er trouwens wel heel blij mee, want fietsen is leuk! Hopelijk vindt dochter dat ook.

Fiets jij graag?

Share
4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.