Gezond recept bietensap met selderij

Zo rond de feestdagen krijgt de man vaak last van een gezonde vlaag. Sommige vlagen zijn fijn. Sommige vlagen zijn ronduit onhandig (zoals het ontgiften wat hij ooit eens met de kerst deed….). Dit keer werd de sapcentrifuge van achteruit de kast gehaald. Zelf vind ik het altijd net even teveel gedoe en teveel afval. Maar als ik het zo kant en klaar, supervers voorgeschoteld krijg, dan zeg ik zeker geen nee!

Verse bietensap, met de poedersuiker van de oliebollen nog op tafel…

Zeker niet tegen zo’n lekker zoet en tegelijkertijd gezond sapje als dit. Volgens internet zijn bietjes namelijk reuze gezond, goed voor hart en bloedvaten, rijk aan foliumzuur, goed om te ontgiften (hm…) en goed tegen de vrije radicalen. Wortels zouden weer ontzettend veel vitamines bevatten, waaronder veel vitamine A. Één en ander is weer goed voor je ogen en de huid (door het betacaroteen).

Nou… is dat iets om het nieuwe jaar mee te beginnen of niet?

De man maakte dit sapje uit de losse pols met de sapcentrifuge van onze Lidl keukenmachine.
We dronken er met zijn drieën allemaal twee (bescheiden) glazen van.

Ingrediënten

Verse bieten: 4 stuks
Peen: 2 stuks
Bleekselderij: 6 stengels
Appels: 2 stuks (fris-zoete appels zoals Elstar)

Hoe maak je verse bietensap?

  • Schil de bieten en was de rest
  • Snijd alles in stukken en gooi het in de sapcentrifuge
  • Klaar!

Ja… zo simpel is het! De afwas viel ook erg mee. Kortom: ik vraag me af waarom ik dit niet vaker maak.

Hoe gezond eet jij na de feestdagen?

...
Share

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.