Glutenvrij cheesecake en chocoladetaart

Het was hier hektisch, maar ik heb geen zin om nu te schrijven over gedoe met (niet) passend onderwijs. Wel heb ik zin om te verwijzen naar twee fantastische taartrecepten die ook nog eens glutenvrij, dan wel glutenvrij te maken zijn. Ik bakte ze voor zoon zijn verjaardag.

Het zijn lekkere, super simpele recepten. Ik zette dus alles klaar en zoon mixte alles door elkaar. In 30-45 minuten schoven wij twee taarten de oven in.

Het recept voor cheesecake (eigenlijk gebakken yoghurttaart) is in beginsel niet glutenvrij. De 3 eetlepels bloem die erin gaan kun je echter makkelijk vervangen door een glutenvrij meel. Ik nam glutenvrij zelfrijzend bakmeel van de AH. Deze taart is erg lekker met jam en slagroom (of verse aardbeien en slagroom.).

De chocolade amandeltaart is in beginsel al glutenvrij. Deze is fantastisch met een warme chocoladesaus en slagroom. Deze keer maakte ik het me gemakkelijk met kant en klaar amandelmeel. De sinaasappels die er eigenlijk in horen liet ik ook weg (dat doe ik vaker). Het kant en klaar amandelmeel is inderdaad gemakkelijk en de taart smaakte oké. De taart is echter vele malen lekkerder met zelfgemalen amandelen (gewoon in de keukenmachine, dan wel koffiemolen en niet alles even fijn malen zodat je nog wat grove stukken hebt – de taart krijgt hierdoor meer smaak en meer bite). Volgende keer maak ik dus weer de iets meer bewerkelijke variant.

Voor de week zoals hij was (laatste week school met alle rommeligheid van dien, twee bezoekjes met zoon aan de nieuwe school, twee zorgafspraken, trakteren én het vieren van zoon zijn verjaardag) vond ik makkelijk precies goed.

Al met al stonden er twee van mijn favoriete taarten op tafel en iedereen heeft er van genoten. Dus dat is mooi.

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.