Gourmetten met heel de familie

We gaven een etentje voor dertien personen en gingen gourmetten. Ja echt… ooit kochten we een extra, extra grote bakplaat voor dit soort gelegenheden. Nu hebben we dus twee grote, gladde gourmet-platen en die vinden we fijn bij etentjes. Gourmetten is namelijk leuk.

  • Je hebt nauwelijks werk aan de voorbereiding (ja vlees in bakjes gooien, champignons / paprika / ui / courgette in plakjes snijden en een paar salades maken = geen werk wat ons betreft).
  • Je zit gezellig lang aan tafel, zonder gemier van kinderen (want die zijn zelf ook aan het bakken 🙂 )
  • Je hebt nauwelijks afwas (of in ieder geval geen grote pannen waarmee je in 1 keer een vaatwasser vult).
  • Iedereen kookt eigenlijk zelf 🙂

We kwamen met enig zoeken zelfs toe met al het servies, bestek en de stoelen. Het weer deed gezellig mee, dus schoven we buiten twee tuintafels aan elkaar en klapten we de parasol open. Beregezellig was het en we zijn ook nog eens erg verwend met allerlei kadootjes voor zoon (binnenkort jarig) en onze toekomstige dochter.

De dag erna was het restjesdag. De man maakte zich even zorgen over hoeveelheden en of het wel lekker zou zijn, maar de eindconclusie was dat hij elke dag wel zo wilde eten EN dat hij nu wist hoe panini ontstaan zijn 🙂

Wat aten we?

  • Stokbroodjes van de dag ervoor, belegd met kaas, opgewarmd in het tosti-ijzer en daarna aanvullend belegd met stukjes hamburger / geroosterde courgette, opgebakken ui/ paprika / champignons, plakjes komkommer, knoflookolijven, gedroogde tomatentapenade en sausjes. Je krijgt dan een rijkbelegde panini.
  • Stukken honingmeloen
  • Taart toe

Alles in een keer op tafel gezet, mooi opgediend op verschillende borden en schotels.

Morgen eten we weer ‘normaal’. Hoewel… de vriezer moet nog steeds leeg en de voorraadkast mag ook nog wel wat leger.

Het is mijn streven om deze laatste twee weken thuis uit de kasten en vriezers te eten. Z0 komt er plek voor onze huizenoppassers. En het scheelt mooi in de portemonnee – wat ook fijn is, want het geld gaat hard genoeg.

Share
One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.