Groenten en kaas kopen zonder plastic

Dit weekeinde toog ik naar de markt om plastic vrij groenten in te kopen. Ik hoopte op betere koopjes en meer variatie dan ik bij de AH kon krijgen.

Helaas viel dat een beetje tegen. De markt vond ik duur (we hebben het hier over een kleine markt met 3 groentenkramen ), m’n favoriete groentenboer in Goes heeft echt betere prijzen. Helaas zat daar meer in plastic dan ik me herinnerde.

Uiteindelijk haalde ik kaas op de markt (erg lekker!) – waarbij ik gelijk voor 3 weken insloeg. Misschien een beetje overdreven, maar ik hou gewoon niet zo van boodschappen doen…. 23 euro was ik kwijt bij de kaasboer. Zolang die kaas hier niet in een week wordt opgeschrokt is het geen ontzettende rib uit het lijf. Verder kocht ik versgebrande pinda’s en pindarotsjes (da’s chocolade in een papieren zakje  :-))

De groenten kocht ik bij groentenboer en Dirk. Samen was het een mooie combinatie aan groenten. Ik kocht: Winterpeen, bloemkool, witte kool, knolselderij, 1 courgette, 1 komkommer (ik weet het… zomergroenten, maar mijn man gaat hier zo blij mee zijn ;-)), bietjes, een grote flespompoen, 4 grote preien, gember, radijsjes, verse koriander, limoenen en… een kokosnoot.

De kokosnoot vind ik leuk om mee te experimenteren. Ik ben namelijk dol op thais eten. En met gember en limoen ben je al half op weg naar een Thaise maaltijd. Ik maakte nog nooit Thais met verse kokosmelk, dus ik ben benieuwd.

Iemand ervaring met het koken met verse kokosnoot?

...
Share
5 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.