Herfst knutseltips

Er wordt hier wat afgeknutseld rondom het thema herfst. Niet alles is even succesvol, maar sommige dingen zijn een regelrechte hit. Vooral als ik ook meedoe en de activiteit eenvoudig is gaat het leuk.

Lees mee wat we allemaal deden, misschien haal je er nog leuke ideeƫn uit.

Appelstempelen was een hit (je snijdt een appel door, smeert er verf op en stempelt hiermee op papier. Ook leuk met van die kleine sierappeltjes denk ik en dan zelf eerst een boompje schilderen op papier). Wij gebruikten hier trouwens een wilde, zure valappel voor. Onze gekregen appels zijn veel te lekker om mee te stempelen.

Appel stempel schilderij van dochter. Hier is zeer aandachtig aan gewerkt šŸ™‚
Die van zoon. Het is grappig om het verschil in leeftijd in de knutselwerkjes terug te zien.

 

De egeltjes van dennenappels met playdough en de egeltjes van playdough met dennennaalden (eigen ontwerp) vonden de kinderen ook erg leuk. Leuk om al die verschillende egels te zien. Ze zien er zo karaktervol uit.

 

Het leek me ook leuk om een web te maken van wit wasco, met daarin een zwarte spin en daaroverheen te schilderen – waarna de witte draden tevoorschijn moesten komen. Het origineel was met ecoline, maar dat hebben we niet. Ik had de ijdele hoop dat het met waterverf ook zou werken – maar helaas. De verf dekte te goed, waardoor de draden niet goed tot hun recht kwamen. We gaan binnenkort een nieuwe poging doen.

En dit is de herfsttafel.

Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.