Het boodschappen dilemma – vervolg

Jullie reacties op mij vorige blogje over de boodschappen maakte me duidelijk dat we in vergelijking met anderen niet veel meer geld uitgeven.
Na enig peinzen heb ik besloten om me niet in bochten te gaan wringen door de boodschappen wekelijks zelf te gaan halen.

Toch wil ik nog steeds minder uitgeven aan boodschappen.

Hierop heb ik het volgende bedacht:

In plaats van elke 7 dagen ga ik proberen om elke 8-9 dagen boodschappen te laten bezorgen. Dat dwingt me (als het goed is ;-)) om ook voorraden op te maken. Dan moet ik alleen niet meer gaan bestellen dan anders natuurlijk 😉

Verder wil ik eens per maand naar een goedkopere winkel om boodschappen zelf te halen. Ik houd hiervoor de aanbiedingen van de Dirk in de gaten, zodat ik dit in kan plannen als er voldoende interessante aanbiedingen zijn.

Ik ben benieuwd of dit wat op gaat leveren.

Vorige week liet ik niets bezorgen. Wel haalde ik bij Appie wat dingen uit de aanbieding, terwijl ik toch in de buurt was.

Níet handig daarbij was dat ik de man meenam… Want besparen, boodschappen en mijn man zijn geen goed werkende combinatie.

Ik nam naast de geplande aankopen dus ongepland drie zakken afbakbroodjes, drie biertjes en vier pakken biologisch vlees met 35 % korting extra mee. Alleen het vlees was op mijn conto. De rest ging mee omdat de man mee was…

Vorige week gaf ik 32,61 uit aan boodschappen.

Voor dat geld kocht ik: 6 pakken appelsientje (aanbieding), 3 pakken afbakbroodjes, 4 pakken biologisch vlees, 3 speciaalbiertjes, 4 liter biologische melk (aanbieding), 3 x 500 gram kwark en 1100 gram tomaten (aanbieding).

Voor wie nu denkt dat wij opeens wel heel zuinig boodschappen doen: de week dáárvoor stond het totaalbedrag op 105,27. Al moet ik daar wel bij vermelden dat daar veel 1 + 1 gratis aanbiedingen bij zaten waar ik zeer ruim van inkocht. De afgelopen twee weken bij elkaar brengt het geheel op een gemiddelde van 68,94 – per week wat voor ons doen erg netjes is.

Geef jij jezelf een budget voor de boodschappen? En zo ja: hoe heb jij dat bepaald?

...
Share
2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.