Het budget van Sinterklaas

Volgens de Flylady methode (net doen alsof je heel december op een cruise gaat en daarom vooraf alles regelen) was ik dit jaar vroeg begonnen met een plan voor ‘de feestdagen’. Al snel realiseerde ik me, dat Sinterklaas hier ook bij hoort (duh, zal een aantal van jullie nu zeggen, maar ik dacht daar serieus pas in tweede instantie aan). Aangezien wij nog jonge kinderen hebben, is Sinterklaas hier nog volop aanwezig en dus worden er schoenen gezet en komen er kadootjes.

Nu kan ik in het hele kadootjes kopen soms een beetje doorslaan. Er zijn ook zoveel leuke dingen te koop voor kinderen (en volwassenen :-)), dat je makkelijk teveel geld uitgeeft. Met 1 verdienende ouder is dat echter niet handig. En dus besloot ik dat het tijd was voor een budget een een plan.

Het plan:

Het plan is eigenlijk best simpel:

  • Op tijd beginnen met inkopen doen.
  • De mogelijkheden van het budget verruimen door tweedehands in te kopen.
  • Het toevoegen van dingen die toch al nodig waren (handschoenen en dergelijke).
  • Zo goed mogelijk binnen het budget blijven.

Het budget

Het budget is hier 30-35 euro per persoon. Met vier personen is dat alles bij elkaar nog steeds rond de 130 euro totaal.

Kadootjes kopen in de praktijk

Ik moet zeggen dat het kopen van kadootjes me is meegevallen. Via marktplaats en de kringloop scoorde ik een paar mooie spulletjes:

Een bergje ‘Paw Patrol’ beestjes en voertuigen voor de kinderen (voor minder dan de helft van nieuwprijs), twee riemen voor de man (inclusief verzending de helft van nieuwprijs – de riemen zijn nieuw en zaten zelfs nog in het oorspronkelijke doosje!) en voor mezelf een prachtige grote mand van pitriet voor 2,50 euro en een mooie riem voor nop bij de ruilwinkel.

Daarnaast kocht ik nog wat dingetjes nieuw zoals wat speelgoed wat tweedehands niet te krijgen was. Ook vond ik nog twee mooie nieuwe spijkerbroeken voor mezelf voor 18 euro totaal, mooi rvs kinderbestek voor dochter (2,50 euro) en ben ik twee poppenbedjes aan het maken van twee kistjes (en verf, prachtige kussenhoezen met gouddraad en allerhande opsmuk). De poppenbedjes zullen totaal op krap 10 euro komen voor twee bedjes.

Krijgen de kinderen hiermee alles wat op hun lijstje staat? Nee.
Is het een mooie verzameling van kadootjes? Ja.

Deze Sinterklaas is tevreden!

Heb jij een budget voor Sinterklaas en / of kerst?
En hoe staat het daarmee?

...
Share
8 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.